۱۳۹۲ اردیبهشت ۳, سه‌شنبه

تعطیلی دانشگاه تهران در زمان انتخابات نشانه هراس مسولان نظام است!

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در نامه ای اعتراضی به فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران، تغییر زمان برگزاری امتحانات را نشانه هراس حکومت از حضور دانشجویان در عرصه‌های سیاسی و تصمیم‌سازی برای کشور خوانده و خواستار تعویق تاریخ امتحانات به بعد از زمان انتخابات و پاسخگویی مسئولین در این رابطه شده اند.

به گزارش کلمه، نامه اعتراضی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در پی ابلاغ مصوبه امنیتی به مدارس و دانشگاهها صورت گرفته است.

پیش از این کلمه در گزارشی خبر داده بود که بیم برگزاری اولین انتخابات ریاست جمهوری بعد از کودتای انتخاباتی سال ۸۸، حکومت را حتی از تعطیلی اجباری و زودهنگام مدارس و دانشگاه ها و ضربه زدن به سطح علمی کشور نیز بازنداشته است. مداخله ای که باعث به هم ریختن برنامه های از پیش تعیین شده کلاس ها و امتحانات در مدارس و دانشگاه ها شده است.

اکنون این انجمن دانشجویی در نامه خود از این اقدام امنیتی به عنوان یک اشتباه نام برده و سوال کرده: چه کسانی خواستار غیاب دانشجویان در فضای انتخابات هستند؟ مگر دانشجویان در جای جای تاریخ سده اخیر و در مقاطع حساس و تاثیرگذار از نقش‌آفرینان عرصه اجتماعی و سیاسی نبوده اند؟

این نامه یادآوری کرده که این نوع عملکرد به وضوح نشان می‌دهد مسئولین از حضور دانشجویان در عرصه‌های سیاسی و تصمیم‌سازی برای کشور، به عنوان قشری دارای تحلیل و توانایی ایجاد تغییر هراس دارند و در تلاش‌اند تا حق حضور در عرصه‌های سیاسی را از دانشجویان سلب کنند.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران همچنین به تاکید بیش از حد وزارت علوم مبنی بر تخلیۀ خوابگاه‌ها در تاریخ انتخابات اشاره کرده و افزوده است: این امر گواهی است بر این که دانشگاه توانایی حفظ امنیت دانشجویان را ندارد و مسئولین وزارت علوم تکرار حوادثی مثل کوی ۸۸ در ایام انتخابات را محتمل می‌دانند، به همین جهت می‌خواهند دانشجویان را هر چه سریع‌تر روانه خانه‌هایشان کنند.

متن کامل این نامه به نقل از وب سایت انجمن اسلامی دانشگاه تهران به شرح زیر است:



جناب آقای دکتر رهبر
ریاست محترم دانشگاه تهران

با سلام

همان‌گونه که مستحضرید بعد از آغاز به کار دانشگاه‌ها در سال جدید، خبری مبنی بر تغییر تاریخ امتحانات پایان ترم و انتقال امتحانات به حداقل دو هفته زودتر از موعد مقرر در دانشگاه تهران منتشر شد. این تغییر که بر مبنای دستور وزارت علوم مبنی بر عدم برگزاری امتحانات در تاریخ ۲۰ خرداد لغایت ۲ تیر صورت گرفته، موجب تعجب و تحیر اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران شده است. از این رو بر آن شدیم تا در نامه‌ای خطاب به حضرتعالی، این اشتباه صورت گرفته را متذکر شده و درخواست نماییم تا امتحانات بر مبنای نظر دانشجویان در تاریخی بعد از ایام انتخابات برگزار شود.

با توجه به این که مسئولین در دانشگاه تهران تاریخ برگزاری انتخابات را در سال گذشته و در هنگام برنامه‌ریزی برای نیم‌سال منتهی به انتخابات می‌دانسته اند، چگونه است که زیر بار چنین تصمیم غیر علمی از جانب وزارت علوم می روند و جای تعجب است که به یکباره تصمیمی می‌گیرند که گویی به تازگی از تاریخ انتخابات خرداد ماه مطلع شده‌اند. در کنار این مسئله، اهمیت اجرای قوانین آموزشی مبنی بر تشکیل کلاس‌های درس تا پایان تاریخ مقرر شده (و به تعداد ۱۶ جلسه) با توجه به تصمیمی که برای برگزاری زودهنگام امتحانات گرفته‌اید چه می شود؟ مسئولیت این رفتار غیر علمی و عدول از قانون مصوب در زمینۀ آموزشی را چه کسی بر عهده می‌گیرد؟ چه طور می‌شود به کلاس‌های جبرانی و تدریس‌های فشرده‌ای دل بست که همه می‌دانیم عملا تأثیر چندانی ندارد و به هدف رفع تکلیف و به صورت غیر جدی برگزار می‌شود؟ آیا می‌خواهیم با سخت‌گیری این کلاس‌ها را به هر قیمتی برگزار کنیم؟ آیا می‌شود مباحث آماده شده برای تدریس در شش هفته را در دو هفته ارائه کرد؟ همۀ این‌ها به کنار، اخلاقاً چطور می‌توانیم به استاد و دانشجو کلاس‌هایی را تحمیل کنیم که برای آنها برنامه‌ریزی قبلی نکرده‌اند؟

اگر خوش‌بین باشیم باید بگوییم، این‌گونه تصمیم‌گیری‌های غیر علمی ضعف برنامه‌ریزی در بدنۀ اجرایی دانشگاه تهران را به ذهن متبادر می‌نماید و بیش از پیش اثبات می‌کند که در دانشگاه تهران بر مبنای قوانین عمل نمی‌شود. اما واقعی‌تر است که گمان کنیم باز هم تصمیمات غیردانشگاهی دارد بر فضای علمی دانشگاه حکمرانی می‌کند.

در کنار مسائل آموزشی مسائل دیگری نیز مد‌نظر است و آن اهمیت حضور دانشجویان در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی است، که بر کسی پوشیده نیست. باید یادآوری کرد که حماسه سیاسی با حذف دانشجویان از عرصه‌های سیاسی محقق نمی‌شود و این شرایط موجبات دامن زدن بر رخوت و رکود فعلی در فضای کشور را فراهم می‌کند. باید بپرسیم که درگیر کردن دانشجویان به امتحانات پایان ترم علی‌الخصوص در دانشگاه تهران غیر از اهداف تنگ‌نظرانه سیاسی چه توجیهی می تواند داشته باشد؟ چه کسانی خواستار غیاب دانشجویان در فضای انتخابات هستند؟ مگر دانشجویان در جای جای تاریخ سده اخیر و در مقاطع حساس و تاثیرگذار از نقش‌آفرینان عرصه اجتماعی و سیاسی نبوده اند؟

این نوع عملکرد به وضوح نشان می‌دهد که مسئولین از حضور دانشجویان در عرصه‌های سیاسی و تصمیم‌سازی برای کشور، به عنوان قشری دارای تحلیل و توانایی ایجاد تغییر هراس دارند و در تلاش‌اند تا حق حضور در عرصه‌های سیاسی را از دانشجویان سلب کنند. همچنین تاکید بیش از حد وزارت علوم مبنی بر تخلیۀ خوابگاه‌ها در تاریخ انتخابات گواهی است بر این که دانشگاه توانایی حفظ امنیت دانشجویان را ندارد و مسئولین وزارت علوم تکرار حوادثی مثل کوی ۸۸ در ایام انتخابات را محتمل می‌دانند، به همین جهت می‌خواهند دانشجویان را هر چه سریع‌تر روانه خانه‌هایشان کنند.

جناب آقای دکتر رهبر!

در نهایت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران اعلام می‌دارد که خواستار تعویق تاریخ امتحانات به تاریخی بعد از زمان انتخابات است و از مسئولین مربوطه به جهت اتخاذ چنین تصمیمی که موجب حذف یا کم رنگ شدن نقش دانشجویان در عرصۀ انتخابات می‌شود، توضیحی جامع و منطقی طلب می‌کند. عملی شدن خواسته‌های دانشجویان می‌تواند گامی مؤثر در بهبود رابطۀ دانشجویان با دانشگاه در جهت ثبات و استقلال در عرصه علمی و آموزشی دانشگاه تهران باشد.

و من الله توفیق

انجمن اسلامی دانشجویان

دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران

هیچ نظری موجود نیست: