۱۳۹۲ فروردین ۱۸, یکشنبه

بیش از 5 ماه از قتل ستار بهشتی میگذرد هنوز خبری از دادگاه نیست!

با وجود گذشت پنج ماه و پنج روز از قتل ستار بهشتی وبلاگ نویس زندانی هنوز از ارسال پرونده وی به دادگاه خبری نیست. وکیل مدافع اولیای دم در تازه ترین اظهار نظر خود گفته است: «از سوی شعبه رسیدگی کننده زمانی برای ارسال پرونده به دادگاه تعیین نشده است»

به گزارش کلمه، تعلل و اهمال در ارسال پرونده قتل ستار بهشتی به دادگاه در شرایطی است که هنوز آمران و عاملان آن به طور کامل معرفی و مشخص نشده اند و حاکمیت با مسیر همراه با تعلل و اغماض این پرونده را دنبال می کند. با این وجود گیتی پورفاضل وکیل پرونده خبر داده که از نظر شعبه رسیدگی کننده، تحقیقات بر روی پرونده مرگ مشکوک ستار بهشتی در دادسرا ادامه دارد.

خانم پورفاضل که روز شنبه به شعبه رسیدگی کننده به پرونده مرگ ستار بهشتی در دادسرای امور جنایی پایتخت مراجعه کرده، گواهی انحصار وراثت که توسط خانواده ستار بهشتی و با دستور رییس شعبه تهیه شده بود را ضمیمه پرونده کرده است.

تهیه گواهی انحصار وراثت، یکی از بهانه های تعلل در رسیدگی به این پرونده بوده که با ارسال آن باید منتظر ادامه روند رسیدگی به پرونده این قتل بود.

مسئولان رسمی پذیرفته اند که ستار بهشتی در بازداشتگاه غیر قانونی بوده، شکنجه شده و در نهایت در زندان نظام جان خود را از دست داده است، این سه مورد چیزهایی نیست که بتوانند از آن شانه خالی کنند، و هریک به تنهایی برای رسیدگی جدی قضایی کافی هستند،

با این حال کارنامه حاکمیت فعلی نشان داده که برخورد قاطع و سریع تنها مشمول متهمان غیرشناس و زورگیری های هفتادهزار تومانی است که در کمترین زمان ممکن بازداشت محاکمه و اعدام می شوند و رسیدگی به پرونده رشوه گیران دانه درشت، فساد بیمه ایران، حمله به کوی دانشگاه، فاجعه کهریزک، قتل هدی صابر و هاله سحابی و بسیاری پرونده های دیگر در ردیف خطوط قرمز حکومت قرار می گیرند و متهمان سرشناس آن از حاشیه امن برخوردارند.

با این همه وکیل مدافع اولیای دم که با خبرگزاری ایسنا گفت و گو می کرد، افزوده است: برای فرستاده شدن پرونده از دادسرا به دادگاه روزشماری می‌کنم زیرا تا زمانی که پرونده در دادسراست به من اجازه مطالعه پرونده را نمی‌دهند.

در همین زمینه قرار است وزیر کشور با حضور مجلس در خصوص این قتل پاسخگوی سوال علی مطهری نماینده تهران باشد.

سوال مطهری درباره مرگ ستار بهشتی در جلسه ۵ دی ماه کمیسیون امنیت ملی با حضور وزیر کشور مورد بررسی قرار گرفت که وی اعلام کرد از پاسخ وزیر کشور قانع نشده است.

حضور وزیر کشور برای توضیح در مورد این قتل در حالی است که مدیرمسوول روزنامه خورشید به اتهام مشکوک خواندن مرگ ستار بهشتی، وبلاگ‌نویسی که در زندان جان سپرد، روز یکشنبه ۱۸ فروردین به دادگاه کیفری استان تهران احضار شده‌ است و قرار است به‌شکل علنی و با حضور هیئت منصفه محاکمه شود.

ماه گذشته نیز مهدی دواتگری٬ مسئول پیگیری پرونده ستار بهشتی «شوک» روانی و فیزیکی را عامل مرگ این جوان وبلاگ‌نویس اعلام کرده و گفته بود: با مشخص شدن علت مرگ بهشتی در کمیسیون امنیت ملی پرونده این وبلاگ‌نویس بسته شده است.

اظهارنظری مشابه علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس که در خصوص علت مرگ ستار بهشتی گفته بود: «استرس و شوک روانی علت مرگ ستار بهشتی است.»

با این وجود گیتی پورفاضل، وکیل خانواده ستار بهشتی با رد این دست اظهارات گفته بود: “هرگونه اظهارنظر درباره پرونده‌ای که هنوز نه به دادگاه رفته و نه در دادسرا قرار منع تعقیب دریافت کرده، فاقد ارزش است.”

از سویی گوهر عشقی مادر ستار بهشتی در پیام تبریک نوروزی به هموطنان نیز خواستار رسیدگی علنی به پرونده قتل فرزندش شده است.

او ضمن انتقاد از رسیدگی نکردن مسئولان به پرونده فرزندش گفته است: حاضر است تنها دخترش را نیز در همین راه بدهد، اما از خون ستار نمی گذرد.

ستار بهشتی یک کارگر ۳۵ ساله بود که روز هفتم آبان ماه سر از زندان در آورد و ۱۶ آبان ماموران پلیس امنیت به خانواده ی او اطلاع دادند که به فکر یک قبر باشند.

وکیل خانواده ستار بهشتی پیش از این اعلام کرده بود که متهمان قتل این وبلاگ نویس کاملا مشخص اند اما فشارهای امنیتی بر دستگاه قضایی تاکنون مانع از ارسال پرونده به دادگاه شده است.

سعی جریان حاکم در تحریف علت اصلی قتل ستار بهشتی در حالی است که زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که ستار بهشتی یک شب را در آنجا سپری کرده بود، روایت کرده اند که بدن این جوان زیر ضرب و شتم له شده بود و به گفته آنها حتی یک جای سالم در بدنش نبود.

درباره شکنجه و ضرب و شتم او، هم شهادتنامه ۴۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ به ثبت رسیده و هم سند شکواییه ای که با دستخط خود ستار بهشتی است که شکایت خود را از کسانی که وی را مورد ضرب و شتم قرار داده بودند، تنظیم کرده و این رفتار غیر انسانی و غیر قانونی را مورد اعتراض قرار داده بود.

‌‌

هیچ نظری موجود نیست: