شیرین عبادی، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳ در ادامه گزارش های ماهانه خود، به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه خرداد ۱۳۹۲ پرداخت. خانم عبادی در مقدمه گزارش ماه خرداد ۱۳۹۲ به موضوع آزادی بیان و لزوم گردش آزاد اطلاعات و چگونگی برخورد جمهوری اسلامی ایران با این دو مقوله پرداخته است. این مدافع حقوق بشر در گزارش خود، به هک کردن سایت ها و احضار خانواده خبرنگاران شاغل در رسانه های فارسی زبان در خارج از ایران به وزارت اطلاعات اشاره کرده است.
خانم عبادی در گزارش ماهانه خود، از لزوم رعایت آزادی بیان توسط مقام های مسوول حکومت جمهوری اسلامی سخن گفته است.
برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳ در ادامه گزارش خود که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود، در سه بخش “حقوق مدنی و سیاسی”، “حقوق اقتصادی و اجتماعی” و “میراث فرهنگی و محیط زیست” به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته است.
به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، متن گزارش ماه خرداد ۱۳۹۲ شیرین عبادی که در اول تیر ماه ۱۳۹۲منتشر شده، به شرح زیر است:
گزارشی مختصر از وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه خرداد ۱۳۹۲
مقدمه
در خرداد ماه، ماهی که در آن انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران برگزار شد، تعدادی از وب سایت ها از جمله سایت “کانون مدافعان حقوق بشر” برای سه مرتبه توسط گروهی که خود را “جهاد گمنام مجازی” می نامید، هک شد.
با تحقیقاتی که به عمل آمد، مشخص شد که گروه مذکور توسط مأموران حکومتی جمهوری اسلامی ایران اداره و هدایت می شوند. البته این مشکل تا پایان خرداد ماه همچنان وجود داشت به گونه ای که تلاش متخصصان نیز نتیجه بخش نبود.
این در حالی بود که دسترسی به اینترنت با کاهش سرعت و مسدودسازی در بسیاری از نقاط کشور، مختل شده بود و تعدادی از سایتها و خبرگزاریهای رسمی نیز توسط “کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ” مسدود شدند.
بنابراین اینگونه اعمال خلاف قانون نمونه دیگری از محدودیت آزادی بیان و اطلاع رسانی در ایران است که در گذشته نیز بارها اتفاق افتاده است. جمهوری اسلامی ایران هر زمان که احساس خطر می کند با شیوه های غیر قانونی چون هک کردن سایت های اینترنتی و یا ارسال پارازیت بر روی تلویزیون های فارسی زبان خارج از ایران و همچنین اعمال فشار و تهدید بر خانواده افرادی که خارج از ایران بسر می برند و به امر اطلاع رسانی و خبرنگاری اشتغال دارند، سعی می کند تا صدای منتقدان خود را خاموش کرده و در امر اطلاع رسانی ایجاد محدودیت کند.
همچنین شرکت گوگل، ارائهدهنده خدمات موتور جستوجوی اینترنتی در خرداد ماه اعلام کرد که متوجه اقداماتی برای هک کردن حساب دهها هزار تن از کاربران ایرانی با هدف سیاسی شده است.
این اعمال خلاف قانون و اخلاق در حالی انجام شده است که پیش از این نیز سایت اینجانب با عنوان “شیرین عبادی” هک و از دسترس من خارج شده و هکرها با سوء استفاده از نام، اقدام به انتشار مطالبی می کنند که با دیدگاه های من همخوان نیست. همچنین در اسکایپ نیز آی دی های متعددی به نام شیرین عبادی ایجاد شده است که ارتباطی با من ندارند.
علاوه بر مطالبی که در بالا بیان شد، خلاصه ای از وضعیت نقض حقوق بشر در ایران در خردادماه ۱۳۹۲ در پی می آید. این گزارش بر مبنای اطلاعاتی است که در سایت ها و رسانه های مختلف درج شده و صحت آن به احراز رسیده است و در سه بخش و به ۲ زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود.
وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه خرداد ۱۳۹۲
بخش اول – حقوق مدنی و سیاسی و فرهنگی
الف- وضعیت فعالان سیاسی – اجتماعی دگر اندیش
1) در این ماه ۲۹ نفر بازداشت که برخی پس از چند روز با وثیقه آزاد شدند. بازداشت شدگان عبارتند از: محمدرضا واحدی، آزیتا راستی فیروز زاده و مهدی فرمانی- سه فعال دانشجویی دانشگاه شیراز-، سعید الله بداشتی- رییس ستاد انتخاباتی جوانان حسن روحانی، یکی از کاندیدهای انتخابات ریاست جمهوری-، بهنام نیکزاد، امین فرید یحیایی و علی اروج زاده- سه عضو ستاد انتخاباتی جوانان حسن روحانی در تبریز-، اسماعیل میرزایی- مسئول جبهه مشارکت استان آذربایجان غربی-، محمدرضا فرید، سعید صافی و حمیدرضا قدیری- سه عضو کلیسای خانگی استان اصفهان، رضا آقاخانی، نصر الله لشنی، علیرضا اکبرزاده و حسین بحیرایی- چهار علاقه مند به شورای فعالان ملی- مذهبی-، سید ضیالدین رضا توفیقی- رئیس سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد-، سید رضا عسکری- رئیس جبهه مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد-، قاسم یزدانی- عضو جبهه مشارک استان کهگیلویه و بویراحمد- و سید عسکر عرفانی زاده- عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد-، محمد پارسی، محسن رحمانی، نفیسه نیکبخت، شیرین میرکریمی، محمد احتشام، زهرا صف یاری- پنج شهروند حاضر در نشست انتخاباتی حسن روحانی در تهران-، روبرت آسریان یکی از کشیشان کلیسای جماعت ربانی و نعیم صلواتی- فعال مدنی در اصفهان-، پژمان ظفرمند- فعال سیاسی- و آرش محمدی- فعال دانشجویی در تبریز-.
2) افشین کشتکاری از فعالان دانشجویی برای گذراندن حکم شش ماه حبس تعزیری به زندان عادل آباد شیراز و اشکان ذهابیان از فعالان دانشجویی برای گذراندن۶ ماه حبس به زندان بابل منتقل شدند. همچنین اکبر امینی که با حکم پنج سال حبس مواجه است، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
3) سید محمودعلیزادهطباطبایی- وکیل دادگستری- به ۴ ماه حبس تعزیری و ۵۰ ضربه شلاق و همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به ۵ سال محرومیت از حرفه وکالت، صالح مرادی از فعالان حقوق دراویش به یکسال حبس تعزیزی و یکسال تبعید، محمود بهشتی لنگرودی- سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان ایران- به پنج سال حبس تعزیری علاوه بر۴ سال حبس تعلیقی پیشین و احسان هوشمند- فعال ملی- مذهبی- به یکسال حبس تعلیقی محکوم شدند. همچنین سعید مدنی، عضو شورای فعالان ملی- مذهبی که در حال حاضر در زندان بسر می برد به شش سال حبس در تبعید به بندرعباس و ۱۰ سال تبعید به بندرعباس و محمدصادق هنرور شجاعی، روحانی منتقد محبوس در زندان اوین به یک سال حبس دیگر محکوم شدند.
4) محترم رحمانی- فعال مدنی برای بازپرسی به دادسرای انقلاب احضار شد. همچنین حامد سیاسیراد، مهدیه گلرو و حسین معصومی نیز برای بازجویی به وزارت اطلاعات احضار شدند.
5) وزارت اطلاعات کلیسای جماعت ربانی را بست.
6) نهادهای امنیتی و دولتی مانع از برگزاری مراسم ترحیم آیتالله طاهری از روحانیون منتقد حکومت ایران در قم شدند. همچنین مقام های ارشد جمهوری اسلامی ایران با دفن پیکر آیت الله طاهری در کنار آیت الله منتظری مخالفت کردند.
ب- وضعیت فعالان فرهنگی، کتاب و مطبوعات، نویسندگان و روزنامه نگاران
1) دو روزنامه نگار به نام های امید عبدالوهابی و حسامالدین اسلاملو بازداشت شد.
2) بنگاه خبری بیبیسی و رادیو فردا از احضار خانواده کارکنان بخش فارسی این رسانه ها به وزارت اطلاعات ایران خبر داد. خانواده جمشید برزگر از جمله افراد احضار شده هستند.
3) دادگاه حکم توقیف موقت ۶ ماهه برای روزنامه ایران صادر کرد.
4) وثیقه۷۰۰ میلیون ریالی یاسر معصومی از همکاران بخش سایت روزنامه ها که از ایران خارج شده است، توقیف و وثیقه گذار باید هر دو ماه، چهل میلیون ریال پرداخت کند.
5) سایت حسن روحانی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری از دسترس خارج شد. سایت ائتلاف عارف- روحانی، سایت روزنامه مردم سالاری، ایبنا نیوز و سایت دولت بهار و وبلاگ وبگاه شخصی غلامعلی رجایی، مشاور هاشمی رفسنجانی نیز فیلتر شدند. همچنین دستور فیلتر خبرگزاری مهر صادر شد که با دستور مستقیم دادستان رفع فیلتر شد.
6) استفاده از سرویس جیمیل مدتی برای کاربران داخل کشور غیر ممکن شد. شرکت همراه اول اقدام به فیلتر برخی کلمات ارسالی از سوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی کرد.
7) ضمیمه روزنامه «ایران» توسط دادستانی تهران توقیف شد.
8) رئیس انجمن سینماداران ایران از ورشکستگی ۹۵ درصد سینماهای کشور خبر داد.
پ- سایر موارد نقض حقوق بشر
1) “مجید” در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد. روزنامه جوان اتهام این فرد را قتل عمد عنوان کرد. همچنین “منصور” و “مرتضی” در شهر بهارستان به اعدام محکوم شدند. رسانه های وابسته به دولت ایران، اتهام این افراد را آزار و اذیت و قتل کودکان اعلام کردند. “جواد” و “سعید” در ورامین به اعدام محکوم شدند. رسانه های وابسته به دولت ایران، اتهام این افراد را ربودن و آزار و اذیت زنان اعلام کردند.
2) بر اساس دفترچه انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۲، پذیرش دانشجویان دختر در هفت رشته گرایش دانشگاه صنعتی اصفهان متوقف شد.
3) مأموران پلیس و فدراسیون فوتبال ایران از ورود زنان به استادیوم آزادی برای شرکت در مراسم جشن صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی جلوگیری کردند. جمهوری اسلامی ایران مخالف حضور زنان در استادیوم های ورزشی با حضور مردان است.
بخش دوم – حقوق اقتصادی و اجتماعی
1) وضعیت اقتصادی در ایران همچنان نامناسب گزارش می شود. طبق آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران، یک میلیون و ۷۰۰ هزار کودک در ایران به جای تحصیل، مجبور به کار کردن هستند. این در حالی است که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم در اردیبهشت ماه به ۳۱ درصد و شاخص کل با رشد بیش از یک درصدی به ۱۵۶٫۷ درصد افزایش یافته است.
2)- خودروسازان به ریخته گران ۸۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند.
3) قانون بودجه، ۷۰۰ هزار کارگر ساختمانی را از بیمه محروم می کند. این در حالی است که رئیس خانه صنعت و معدن ایران گفته است که بیش از۴۰ درصد از فعالیتهای تولیدی در کشور تعطیل شدهاند.
4) حقوق جمعی از کارگران کارخانه فارسیت دورود برای مدت ۶ ماه به تعویق افتاده است.
5) برخی شهرهای آذربایجان غربی و اردبیل و خوزستان با مشکل کمبود نان مواجه شدند.
6) همسر رضا شهابی، عضو هیأت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که در حال حاضر در زندان اوین دوران محکومیت شش ساله خود را سپری می کند، برای بازجویی به وزارت اطلاعات احضار شد.
بخش سوم- میراث فرهنگی و محیط زیست
اخبار منتشر شده از میراث فرهنگی و محیط زیست در خرداد ماه نیز همچنان نشان از نامناسب بودن وضعیت این حوزه دارد.
1) رییس اداره بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت اعلام کرد که مشکل آبیاری تعدادی از مزارع با آب فاضلاب همچنان وجود دارد.
2) حجم آب موجود در مخزن سدهای تهران از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۱) تاکنون، ۲۶ درصد در مقایسه با دوره مشابه سال آبی گذشته کاهش یافته است.
3) فعالیت حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان اشیای عتیقه در ماههای آغازین سال جاری افزایش یافته است.
4) بخشی از خانه های تاریخی یزد تخریب شد.
5) ۴۰۰ هکتار از جنگل های بلوط استان ایلام در معرض نابودی قرار دارد.
6) بر اساس گفته سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ایران ریزگردها به ۲۲ استان ایران نفوذ کرده اند. به گونه ای که بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد جنگلهای زاگرس در استان ایلام خشک شده است. همچنین به گفته عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، سرطان حنجره در بین مردم استان های درگیر با پدیده ریزگردها افزایش یافته است. سمی بودن ریزگردهای ناشی از خشکسالی زاینده رود نیز گزارش شده است.
خاتمه
رعایت آزادی بیان و لزوم گردش آزاد اطلاعات یکی از وظایف حکومت ها است. بنابراین توجه مقام های مسوول حکومت جمهوری اسلامی را به این نکته جلب کرده و امیدوارم که آقای حسن روحانی به عنوان رییس جمهور منتخب به اینگونه اعمال خلاف قانون مأموران حکومتی خاتمه دهد.
شیرین عبادی
مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳
اول تیر ۱۳۹۲
توضیح: علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشر در خصوص این گزارش به سایت ها و خبرگزاری های زیر مراجعه کنند: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا)، خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر و باشگاه خبرنگاران جوان و سایت های کانون مدافعان حقوق بشر، جرس، الف، کمیته گزارشگران حقوق بشر، ندای آزادی، بازتاب، هرانا، قانون، کلمه، محبت نیوز، سنی آنلاین، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، مجذوبان نور، ملی- مذهبی، موکریان، ندای سبز آزادی، رادیو زمانه، رادیو فردا و بی بی سی.
خانم عبادی در گزارش ماهانه خود، از لزوم رعایت آزادی بیان توسط مقام های مسوول حکومت جمهوری اسلامی سخن گفته است.
برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳ در ادامه گزارش خود که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود، در سه بخش “حقوق مدنی و سیاسی”، “حقوق اقتصادی و اجتماعی” و “میراث فرهنگی و محیط زیست” به بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته است.
به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، متن گزارش ماه خرداد ۱۳۹۲ شیرین عبادی که در اول تیر ماه ۱۳۹۲منتشر شده، به شرح زیر است:
گزارشی مختصر از وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه خرداد ۱۳۹۲
مقدمه
در خرداد ماه، ماهی که در آن انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران برگزار شد، تعدادی از وب سایت ها از جمله سایت “کانون مدافعان حقوق بشر” برای سه مرتبه توسط گروهی که خود را “جهاد گمنام مجازی” می نامید، هک شد.
با تحقیقاتی که به عمل آمد، مشخص شد که گروه مذکور توسط مأموران حکومتی جمهوری اسلامی ایران اداره و هدایت می شوند. البته این مشکل تا پایان خرداد ماه همچنان وجود داشت به گونه ای که تلاش متخصصان نیز نتیجه بخش نبود.
این در حالی بود که دسترسی به اینترنت با کاهش سرعت و مسدودسازی در بسیاری از نقاط کشور، مختل شده بود و تعدادی از سایتها و خبرگزاریهای رسمی نیز توسط “کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ” مسدود شدند.
بنابراین اینگونه اعمال خلاف قانون نمونه دیگری از محدودیت آزادی بیان و اطلاع رسانی در ایران است که در گذشته نیز بارها اتفاق افتاده است. جمهوری اسلامی ایران هر زمان که احساس خطر می کند با شیوه های غیر قانونی چون هک کردن سایت های اینترنتی و یا ارسال پارازیت بر روی تلویزیون های فارسی زبان خارج از ایران و همچنین اعمال فشار و تهدید بر خانواده افرادی که خارج از ایران بسر می برند و به امر اطلاع رسانی و خبرنگاری اشتغال دارند، سعی می کند تا صدای منتقدان خود را خاموش کرده و در امر اطلاع رسانی ایجاد محدودیت کند.
همچنین شرکت گوگل، ارائهدهنده خدمات موتور جستوجوی اینترنتی در خرداد ماه اعلام کرد که متوجه اقداماتی برای هک کردن حساب دهها هزار تن از کاربران ایرانی با هدف سیاسی شده است.
این اعمال خلاف قانون و اخلاق در حالی انجام شده است که پیش از این نیز سایت اینجانب با عنوان “شیرین عبادی” هک و از دسترس من خارج شده و هکرها با سوء استفاده از نام، اقدام به انتشار مطالبی می کنند که با دیدگاه های من همخوان نیست. همچنین در اسکایپ نیز آی دی های متعددی به نام شیرین عبادی ایجاد شده است که ارتباطی با من ندارند.
علاوه بر مطالبی که در بالا بیان شد، خلاصه ای از وضعیت نقض حقوق بشر در ایران در خردادماه ۱۳۹۲ در پی می آید. این گزارش بر مبنای اطلاعاتی است که در سایت ها و رسانه های مختلف درج شده و صحت آن به احراز رسیده است و در سه بخش و به ۲ زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود.
وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه خرداد ۱۳۹۲
بخش اول – حقوق مدنی و سیاسی و فرهنگی
الف- وضعیت فعالان سیاسی – اجتماعی دگر اندیش
1) در این ماه ۲۹ نفر بازداشت که برخی پس از چند روز با وثیقه آزاد شدند. بازداشت شدگان عبارتند از: محمدرضا واحدی، آزیتا راستی فیروز زاده و مهدی فرمانی- سه فعال دانشجویی دانشگاه شیراز-، سعید الله بداشتی- رییس ستاد انتخاباتی جوانان حسن روحانی، یکی از کاندیدهای انتخابات ریاست جمهوری-، بهنام نیکزاد، امین فرید یحیایی و علی اروج زاده- سه عضو ستاد انتخاباتی جوانان حسن روحانی در تبریز-، اسماعیل میرزایی- مسئول جبهه مشارکت استان آذربایجان غربی-، محمدرضا فرید، سعید صافی و حمیدرضا قدیری- سه عضو کلیسای خانگی استان اصفهان، رضا آقاخانی، نصر الله لشنی، علیرضا اکبرزاده و حسین بحیرایی- چهار علاقه مند به شورای فعالان ملی- مذهبی-، سید ضیالدین رضا توفیقی- رئیس سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد-، سید رضا عسکری- رئیس جبهه مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد-، قاسم یزدانی- عضو جبهه مشارک استان کهگیلویه و بویراحمد- و سید عسکر عرفانی زاده- عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد-، محمد پارسی، محسن رحمانی، نفیسه نیکبخت، شیرین میرکریمی، محمد احتشام، زهرا صف یاری- پنج شهروند حاضر در نشست انتخاباتی حسن روحانی در تهران-، روبرت آسریان یکی از کشیشان کلیسای جماعت ربانی و نعیم صلواتی- فعال مدنی در اصفهان-، پژمان ظفرمند- فعال سیاسی- و آرش محمدی- فعال دانشجویی در تبریز-.
2) افشین کشتکاری از فعالان دانشجویی برای گذراندن حکم شش ماه حبس تعزیری به زندان عادل آباد شیراز و اشکان ذهابیان از فعالان دانشجویی برای گذراندن۶ ماه حبس به زندان بابل منتقل شدند. همچنین اکبر امینی که با حکم پنج سال حبس مواجه است، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
3) سید محمودعلیزادهطباطبایی- وکیل دادگستری- به ۴ ماه حبس تعزیری و ۵۰ ضربه شلاق و همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به ۵ سال محرومیت از حرفه وکالت، صالح مرادی از فعالان حقوق دراویش به یکسال حبس تعزیزی و یکسال تبعید، محمود بهشتی لنگرودی- سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان ایران- به پنج سال حبس تعزیری علاوه بر۴ سال حبس تعلیقی پیشین و احسان هوشمند- فعال ملی- مذهبی- به یکسال حبس تعلیقی محکوم شدند. همچنین سعید مدنی، عضو شورای فعالان ملی- مذهبی که در حال حاضر در زندان بسر می برد به شش سال حبس در تبعید به بندرعباس و ۱۰ سال تبعید به بندرعباس و محمدصادق هنرور شجاعی، روحانی منتقد محبوس در زندان اوین به یک سال حبس دیگر محکوم شدند.
4) محترم رحمانی- فعال مدنی برای بازپرسی به دادسرای انقلاب احضار شد. همچنین حامد سیاسیراد، مهدیه گلرو و حسین معصومی نیز برای بازجویی به وزارت اطلاعات احضار شدند.
5) وزارت اطلاعات کلیسای جماعت ربانی را بست.
6) نهادهای امنیتی و دولتی مانع از برگزاری مراسم ترحیم آیتالله طاهری از روحانیون منتقد حکومت ایران در قم شدند. همچنین مقام های ارشد جمهوری اسلامی ایران با دفن پیکر آیت الله طاهری در کنار آیت الله منتظری مخالفت کردند.
ب- وضعیت فعالان فرهنگی، کتاب و مطبوعات، نویسندگان و روزنامه نگاران
1) دو روزنامه نگار به نام های امید عبدالوهابی و حسامالدین اسلاملو بازداشت شد.
2) بنگاه خبری بیبیسی و رادیو فردا از احضار خانواده کارکنان بخش فارسی این رسانه ها به وزارت اطلاعات ایران خبر داد. خانواده جمشید برزگر از جمله افراد احضار شده هستند.
3) دادگاه حکم توقیف موقت ۶ ماهه برای روزنامه ایران صادر کرد.
4) وثیقه۷۰۰ میلیون ریالی یاسر معصومی از همکاران بخش سایت روزنامه ها که از ایران خارج شده است، توقیف و وثیقه گذار باید هر دو ماه، چهل میلیون ریال پرداخت کند.
5) سایت حسن روحانی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری از دسترس خارج شد. سایت ائتلاف عارف- روحانی، سایت روزنامه مردم سالاری، ایبنا نیوز و سایت دولت بهار و وبلاگ وبگاه شخصی غلامعلی رجایی، مشاور هاشمی رفسنجانی نیز فیلتر شدند. همچنین دستور فیلتر خبرگزاری مهر صادر شد که با دستور مستقیم دادستان رفع فیلتر شد.
6) استفاده از سرویس جیمیل مدتی برای کاربران داخل کشور غیر ممکن شد. شرکت همراه اول اقدام به فیلتر برخی کلمات ارسالی از سوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی کرد.
7) ضمیمه روزنامه «ایران» توسط دادستانی تهران توقیف شد.
8) رئیس انجمن سینماداران ایران از ورشکستگی ۹۵ درصد سینماهای کشور خبر داد.
پ- سایر موارد نقض حقوق بشر
1) “مجید” در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد. روزنامه جوان اتهام این فرد را قتل عمد عنوان کرد. همچنین “منصور” و “مرتضی” در شهر بهارستان به اعدام محکوم شدند. رسانه های وابسته به دولت ایران، اتهام این افراد را آزار و اذیت و قتل کودکان اعلام کردند. “جواد” و “سعید” در ورامین به اعدام محکوم شدند. رسانه های وابسته به دولت ایران، اتهام این افراد را ربودن و آزار و اذیت زنان اعلام کردند.
2) بر اساس دفترچه انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۲، پذیرش دانشجویان دختر در هفت رشته گرایش دانشگاه صنعتی اصفهان متوقف شد.
3) مأموران پلیس و فدراسیون فوتبال ایران از ورود زنان به استادیوم آزادی برای شرکت در مراسم جشن صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی جلوگیری کردند. جمهوری اسلامی ایران مخالف حضور زنان در استادیوم های ورزشی با حضور مردان است.
بخش دوم – حقوق اقتصادی و اجتماعی
1) وضعیت اقتصادی در ایران همچنان نامناسب گزارش می شود. طبق آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران، یک میلیون و ۷۰۰ هزار کودک در ایران به جای تحصیل، مجبور به کار کردن هستند. این در حالی است که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم در اردیبهشت ماه به ۳۱ درصد و شاخص کل با رشد بیش از یک درصدی به ۱۵۶٫۷ درصد افزایش یافته است.
2)- خودروسازان به ریخته گران ۸۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند.
3) قانون بودجه، ۷۰۰ هزار کارگر ساختمانی را از بیمه محروم می کند. این در حالی است که رئیس خانه صنعت و معدن ایران گفته است که بیش از۴۰ درصد از فعالیتهای تولیدی در کشور تعطیل شدهاند.
4) حقوق جمعی از کارگران کارخانه فارسیت دورود برای مدت ۶ ماه به تعویق افتاده است.
5) برخی شهرهای آذربایجان غربی و اردبیل و خوزستان با مشکل کمبود نان مواجه شدند.
6) همسر رضا شهابی، عضو هیأت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که در حال حاضر در زندان اوین دوران محکومیت شش ساله خود را سپری می کند، برای بازجویی به وزارت اطلاعات احضار شد.
بخش سوم- میراث فرهنگی و محیط زیست
اخبار منتشر شده از میراث فرهنگی و محیط زیست در خرداد ماه نیز همچنان نشان از نامناسب بودن وضعیت این حوزه دارد.
1) رییس اداره بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت اعلام کرد که مشکل آبیاری تعدادی از مزارع با آب فاضلاب همچنان وجود دارد.
2) حجم آب موجود در مخزن سدهای تهران از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۱) تاکنون، ۲۶ درصد در مقایسه با دوره مشابه سال آبی گذشته کاهش یافته است.
3) فعالیت حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان اشیای عتیقه در ماههای آغازین سال جاری افزایش یافته است.
4) بخشی از خانه های تاریخی یزد تخریب شد.
5) ۴۰۰ هکتار از جنگل های بلوط استان ایلام در معرض نابودی قرار دارد.
6) بر اساس گفته سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ایران ریزگردها به ۲۲ استان ایران نفوذ کرده اند. به گونه ای که بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد جنگلهای زاگرس در استان ایلام خشک شده است. همچنین به گفته عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، سرطان حنجره در بین مردم استان های درگیر با پدیده ریزگردها افزایش یافته است. سمی بودن ریزگردهای ناشی از خشکسالی زاینده رود نیز گزارش شده است.
خاتمه
رعایت آزادی بیان و لزوم گردش آزاد اطلاعات یکی از وظایف حکومت ها است. بنابراین توجه مقام های مسوول حکومت جمهوری اسلامی را به این نکته جلب کرده و امیدوارم که آقای حسن روحانی به عنوان رییس جمهور منتخب به اینگونه اعمال خلاف قانون مأموران حکومتی خاتمه دهد.
شیرین عبادی
مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰۳
اول تیر ۱۳۹۲
توضیح: علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشر در خصوص این گزارش به سایت ها و خبرگزاری های زیر مراجعه کنند: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا)، خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر و باشگاه خبرنگاران جوان و سایت های کانون مدافعان حقوق بشر، جرس، الف، کمیته گزارشگران حقوق بشر، ندای آزادی، بازتاب، هرانا، قانون، کلمه، محبت نیوز، سنی آنلاین، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، مجذوبان نور، ملی- مذهبی، موکریان، ندای سبز آزادی، رادیو زمانه، رادیو فردا و بی بی سی.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر