۱۳۹۲ تیر ۲۱, جمعه

استفاده از الفاظ شاهنشاهی برای تمجید از خامنه ای

از سال گذشته تا کنون ادبیات رایج در ارتباط با رهبر جمهوری اسلامی در میان نیروهای نظامی تغییر یافته و فرماندهان و رسانه های وابسته به آنها تلاش می کنند در تعریف و تمجید از آیت الله خامنه ای گوی سبقت را از دیگری بربایند و از عبارات خاص تری استفاده کنند. این تلاش، پس از بکار بردن توصیفاتی نظیر "مقام معظم"، "حضرت آقا"، "حضرت امام خامنه ای" و... تاجایی پیش رفته است که اکنون برای توصیف دیدار خود با رهبر جمهوری اسلامی از واژه "شرفیابی" استفاده می کنند.

در همین ارتباط روز گذشته خبرگزاری سپاه نیوز گزارش کوتاهی از دیدار فرمانده هوافضای سپاه با آیت الله خامنه ای منتشر کرد که در آن آمده: "سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در «شرفیابی اخیر» به محضر مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا (مدظله العالی) گزارشی از وضعیت و آمادگی‌های این نیرو برای دفاع از انقلاب اسلامی و مقابله با تهدیدات فراروی کشور، به معظم له ارائه کرد."

خبرگزاری متعلق به روابط عمومی این نهاد نظامی در ادامه این گزارش کوتاه که در خبرگزاری های رسمی و سایت های خبری هم منتشر شده اضافه کرده است: "فرمانده معظم کل قوا در «شرفیابی» سردار سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده و گزارش وی از وضعیت نیروی هوافضای سپاه تاکید کردند: وضعیت از ۲۰ سال پیش زمین تا آسمان تفاوت کرده است."

استفاده از این واژه ها در ارتباط با رهبر جمهوری اسلامی در حالی است که چهره ها و مقامات جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون بکار بردن واژه هایی نظیر "اعلی حضرت همایونی"، "شاهنشاه آریامهر"، "والا گهر" را از نشانه های "سلطنت و دیکتاتوری" محمدرضا پهلوی و مجیز گویی منصوبان وی دانسته اند.

با این حال اما اکنون منصوبان، نمایندگان رهبر جمهوری اسلامی، فرماندهان سپاه و همچنین رسانه های وابسته به آنها از آیت الله خامنه ای با عناوینی مانند "مقام معظم"، "حضرت آقا"، "حضرت امام خامنه ای"، "معظم له"، "حجت خدا بر زمین"، "محور حق"، "خیرمحض"یاد کرده و در توصیفات خود از گفته های وی در دیدارهایش با دیگر مسئولان جمهوری اسلامی از کلماتی مانند"فرمایشات"، "بیانات" و افعال جمع؛" عنایت فرمودند"، "سخنان گهرباری ابراز داشتند"، "تشریف فرما شدند" و.. استفاده می کنند.

گفتنی اینکه تمام اخبار و گزارش های مربوط به رهبر جمهوری اسلامی در سالهای اخیر توسط دفتر وی تنظیم و در اختیار نهادهای مختلف و رسانه ها قرار می گیرد.



زمزمه ها و تکذیب دیکتاتوری

در چند سال اخیر با مجموع رفتارها و مواضع آیت الله خامنه ای و همچنین اظهارات مبالغه آمیز منصوبان وی بارها مساله "دیکتاتور" بودن آیت الله خامنه ای در سطح رسانه ها مطرح شده است.

۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ روزنامه کیهان در گزارش مفصلی از نشریات دانشجویی اعلام کرد که دانشجویان ‏از آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به عنوان "دیکتاتور" نام می برند.

این روزنامه که تحت نظر نماینده ولی فقیه منتشر می شود، با اشاره ای مختصر به لزوم رعایت "احترام ‏به رهبری" در نشریات دانشجویی و با تاکید بر اینکه "در برخی از نشریات، مطالبی به چشم می خورد که شگفتی ‏خواننده را در زمینه گستاخی نگارنده برمی انگیزد"‏ مهمترین سرفصل نشریات دانشجویی را "دیکتاتور خواندن" رهبر دانسته بود.

در گزارش کیهان همچنین ادعا شده بود که دانشجویان در نشریات دانشجویی بر "مساوی دانستن مطلقه بودن ‏ولایت فقیه با استبداد و تمامیت خواهی"، "تعارض دموکراسی، قرارگرفتن یک شخص به مدت طولانی در ‏بالاترین نهادهای سیاسی"، "نفی مستقیم و آشکار دیدگاه ها و گفتمان ها و آرای رهبری" تاکید دارند.‏

پس از انتخابات مناقشه برانگیز سال ۱۳۸۸ و در پی سرکوب اعتراضات مردمی به نتیجه انتخابات توسط سپاه و بسیج نیروهای تحت امر آیت الله خامنه ای و گفته های تهدید آمیز وی در نماز جمعه تهران در ویدیوها و تصاویری که از اعتراضات منتشر شد رهبر جمهوری اسلامی از سوی مردم «دیکتاتور» خوانده شد.

به دنبال همین رویدادها بود که در طول دوسال گذشته بارها منصوبان رهبر جمهوری اسلامی دیکتاتور بودن او را تکذیب کرده اند، چنانچه آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی نماینده سابق رهبر در سپاه پاسداران و از اعضای کنونی مجلس خبرگان رهبری که هم اکنون امام جمعه منصوب آیت الله خامنه ای در تهران است در این باره اظهار نظر کرده بود.

او گفته بود:"برخي اين شبهه را در مورد ولايت فقيه مطرح مي‌كنند كه به هر حال رهبري در رأس كشور است و هر اراده‌اي بكند مي‌تواند تصميم بگيرد و كسي نمي‌تواند به او اعتراضي كند و بگويد كه بالاي چشمت ابرو است و از واژه‌ «ديكتاتوري» در اين مورد استفاده مي‌كنند، در حالي كه اين‌طور نيست؛ خبرگان دو چشمي به شرايط رهبري نگاه مي‌كنند و اين‌گونه نيست كه بعد از انتخاب، رهبري را رها كرده باشد."

پیش از این نیز آیت الله احمد خاتمی از اعضای مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران در اظهاراتی "دیکتاتوری ولایت فقیه " مبتنی بر "ولایت مطلقه فقیه" را رد و تاکید کرده بود که "برداشتي كه مفهوم ولايت مطلقه فقيه را به آن معنا كه ولي فقيه هركاري كه مايل بود مي‌تواند انجام دهد اشتباه است. از اين معني نادرست ميوه‌ها چيدند، شيعه به چنين ولايت مطلقه معتقد نيست، فقيهي كه باب ميل خود عمل كند فقيه نيست.ابتداي انقلاب گفتند «استبداد تاج» تبديل شده است به «استبداد عمامه»، ديكتاتوري ولايت فقيه برداشتي غلط از ولايت فقيه بود."

در همین ارتباط آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نیز در شهریورماه ۱۳۹۰ در خطبه های نماز جمعه تهران گفت: "ولایت فقیه برای این است که جلوی دیکتاتوری‌ها را بگیرد امکان ندارد فقیه عادلی دیکتاتوری کند و اگر چنین کند از ولایت و عدالت می‌افتد."

شخص آیت الله خامنه ای هم در اظهاراتش بصورت تلویحی به این موضوع واکنش نشان داده است؛ او در دیدار شهریور ماه ۱۳۹۰ در دیداری با اعضای مجلس خبرگان رهبری از افزودن قید "مطلقه" به ولایت فقیه دفاع کرد و آنرا "انعطاف پذیری" و "یک تحول" در "دستگاه عظیم ولایت که رهبری در راس آن قرار دارد" خواند.

رهبر جمهوری اسلامی ولایت مطلقه فقیه که هم اکنون خودش در آن جایگاه قرار گرفته را مقامی عادل و ضد استبداد خوانده بود. او تاکید کرده بود که "دشمنان، «ولايت مطلقه» را به معناى «استبداد» گرفته‌اند؛ يعنى ميل فقيه عادل به صورت دلبخواه. اين معنا در دلِ خودش يك تناقض دارد: اگر عادل است، نميتواند مستبد باشد؛ اگر مستبد است و بر اساس دلخواه عمل ميكند، پس عادل نيست. دشمنان، اين را ملتفت نميشوند و اين معنا را نميفهمند."

او در تکمیل این بخش از گفته هایش تصریح کرده بود : "اين نيست مسئله‌ى «ولايت مطلقه» كه فقيه هر كار دلش خواست، بكند؛ يك وقت يك چيزى به نظرش رسيد كه بايد اين كار انجام بگيرد، فوراً انجام دهد؛ قضيه اين نيست. قضيه اين است كه يك حالت انعطافى در دست «كليددار اصلى نظام» وجود دارد كه ميتواند در آنجائى كه لازم است، مسير را تصحيح و اصلاح كند، بنا را ترميم كند."



از امام تا امام زمان

با این همه اما منصوبان رهبر جمهوری اسلامی بی توجه به انتقادهای مطرح شده در این باره به مبالغه و تمجید و تعریف از وی همچنان ادامه می دهند.

اسفندماه گذشته حتی حسن فیروزآبادی رییس ستاد کل نیروهای مسلح از ابراز ناخشنودی رهبرجمهوری اسلامی از عدم تبعیت کافی مسئولان کشور از گفته هایش خبرداده و گفته بود: "ايشان با «گلايه» به من فرمودند؛ برخی هی می گويند «فرمايشات فرمايشات»، اين چه حرفي است؟ «من دارم دستور مي دهم»، هيچ حرفي نمي زنم، مگر آنكه آن موضع و دستور باشد."

سه سال پیش محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی وقت وزیر ارشاد اسلامی در دولت احمدی نژاد طی یک سخنرانی در جمعی تحت عنوان "وعاظ ولایی" گفت: "ولایت فقیه، دست امام زمان است که باید بر سر دنیا کشیده شود و این توطئه انگلیس بود که از سوی رفسنجانی اجرا شد تا به «امام خامنه ای» بگویند مقام رهبری."

بنا بر اخباری که از جریان سخنرانی وی در این جلسه منتشر شد یکی از حاضران از وی پرسیده بود که آیا وی به عنوان معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد اسلامی بخشنامه ای برای استفاده رسانه ها از لقب "امام" برای آیت الله خامنه ای صادر کرده و وی در پاسخ گفته بود: "چنين بخشنامه‌اي صادر نشده است ولي اين يك قانون است و قانون هم بخشنامه نمي‌خواهد."

نزدیک به یکسال بعد در ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ رییس وقت اداره سیاسی سپاه پاسداران با انتشار مقاله‌ای در هفته نامه صبح صادق، ارگان سیاسی این نهاد نظامی با بکار بردن واژه "خمینی عزیز" برای رهبر پیشین جمهوری اسلامی از بکارگیری لقب "امام" برای آیت الله خامنه‌ای دفاع کرد و در صدد توجیه آن برآمد.

یدالله جوانی در این نشریه که تحت نظر نمایندگی رهبرجمهوری اسلامی منتشر می‌شود نوشت:"شاید عده‌ای قلیل حساب شده مانع از به کار بردن این واژه برای مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۸ شده باشند و دیگران نیز با این تصور که شاید تکرار این واژه برای دیگری از عظمت حضرت امام خمینی بکاهد، آن عده قلیل را تبعیت کردند، اما امروز باید با صراحت و شجاعت اعتراف کنیم که در سال ۱۳۶۸ و پس از رحلت حضرت امام خمینی، پس از اعلام نام «خامنه ای عزیز» از سوی خبرگان رهبری، دچار اشتباهی بزرگ شدیم و آن اشتباه این بود که از ایشان با عنوان «امام» یاد نکردیم."

مشاور کنونی نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه همچنین با اشاره به گفته های آیت الله نوری همدانی، یکی از مراجع حکومتی در جمهوری اسلامی که از آیت الله خامنه ای با لقب "امام" یاد کرده بود، در این مقاله خواسته بود در رسانه ها و صدا و سیما و ائمه جمعه نیز به این موضوع توجه و از آیت الله خامنه ای تحت عنوان «امام خامنه ای» یاد کنند.

او همچنین با این تاکید که "در نظام سیاسی اسلام، امامت فقیه به نیابت از امامت معصوم است و همان اختیارات حکومتی معصوم را دارد" افزوده بود: "همان اختیاراتی را که حضرت امام خمینی از حیث ولایت و امامت بر مسلمین از آن برخوردار بودند، اکنون ولی امر مسلمین «حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای» نیز از همان اختیارات برخوردار است."

در مردادماه ۱۳۹۰ هم حجت الاسلام علی سعیدی نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه طی اظهاراتی گفته بود: "در عصر غيبت امام زمان اصل ولايت فقيه نماد محورحق، سكان‌دار اسلامي و حجت‌ خدا بر روي زمين است."

سعیدی با بیان اینکه "تقيد و پايبندي بر نماد محور حق اساسي‌ترين ابزار در بقا و پايداري امت اسلامي است" تصریح کرده بود :"تبعيت از فرامين و منويات ولايت فقيه امري لازم و ضروري است كه هم‌اكنون نماد محور حق در نظام مقدس انقلاب اسلامي «حضرت آيت‌الله العظمي امام خامنه‌اي» است. "

تعریف و تمجید مبالغه آمیز از رهبرجمهوری اسلامی در اظهارات منصوبان وی در چند سال اخیر تا جایی پیش رفته که حتی برخی منصوبان وی همچون حجت الاسلام کاظم صدیقی امام جمعه تهران او را کسی معرفی کرده اند که با "سیم" به "امام زمان"، امام دوازدهم شیعیان وصل است.

او پس از این هم در اظهاراتی دیگر زبان را در اغراق بیشتر چرخانده و مدعی شده که آیت الله خامنه ای "گوهر پاکی است" که به طور مداوم "خدمت حضرت(امام دوازدهم شیعیان) تشرف داشته است، ولی نشناخته."

هرچند پیش از در برخی موارد گزارش هایی منتشر شده که آیت الله خامنه ای از برخی القاب و اغراق ها درباره خودش ابراز تألم و ناخشنودی کرده با این حال تاکنون هیچ واکنش یا نظر رسمی که مخالفتی با ادبیات مبالغه آمیز درباره او داشته باشد را مطرح نکرده است

هیچ نظری موجود نیست: