۱۳۹۱ اسفند ۲۷, یکشنبه

هاشمی رفسنجانی: انتخابات در انحصار هیچ گروهی نیست

هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه انتخابات در انحصار هیچ گروهی نیست می گوید: همه جریان‌های مؤثر، دلسوزان و وفاداران به نظام و انقلاب باید طوری عمل کنند که رقابت در میان گروه‌ها و جریان‌ها شکل بگیرد و از انتقال آن به نظام و حاکمیت پرهیز گردد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار، شکل‌گیری تشکّل‌ها حول محور اعتدال را حرکتی مبارک و شایسته خواند و با بیان اینکه مکتب اهل بیت(ع) و اسلام نیز منادی اعتدال در همه امور است، افزود: حضرت علی(ع) یمین و یسار را راه ضلال می‌داند و آنچه موجب رستگاری و نجات است میانه‌روی و راه وسط می‌خواند.

به گزارش آفتاب،آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، تقویت احزاب از جریان‌های مختلف و سلایق گوناگون را یکی از راهبردهای رسیدن جامعه به اعتدال خواند و گفت: امروز دموکراسی یک شیوه و تجربه موفق اداره جوامع شناخته شده است و دموکراسی اسلامی نیز با انقلاب اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۵۷ به جهان معرفی شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری، محورهایی از سخنان امام را که در این جلسه قرائت شد، حاوی انبوهی از پیام‌ها و رهنمودها درباره دموکراسی اسلامی، رعایت حقوق ملت، آزادی بیان و تشکّل‌ها، عدم حکومت اقلیت بر اکثریت و انتخابات رقابتی و مردمی خواند و تصریح کرد: سخنان امام(ره) بدون اغراق، حقیقت دموکراسی اسلامی را به وضوح به عنوان یک مرجع تقلید آشنا به مسائل روز و به عنوان یک حجت دینی برای ما تکلیف و الزام‌آور می‌کند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: امام(ره) در بیانات متعدد می‌فرمایند که «انتخابات در انحصار هیچ گروهی نیست، نه در انحصار روحانیون، نه احزاب و نه گروه‌ها، انتخابات مال مردم است، سرنوشت مردم در دست خودشان است…»

رئیس محمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش قطبی شدن انتخابات را به شرط رعایت اصول رقابت سالم و عدم استفاده از امکانات حکومتی و غیرشرعی، موجب نشاط و سرزندگی فضای انتخابات و شناخته شدن شخصیت‌ها و جریانات خواند و گفت: آنچه که فضای انتخابات را از حالت رقابتی خارج و جنبه ناعادلانه به آن می‌بخشد، سوءاستفاده محافل قدرت و جریانات انحصارطلب از امکانات حکومتی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و سپهر سیاسی جامعه است و این امر است که موجبات ایجاد فتنه و انحراف را فراهم می‌کند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تنها دوقطبی خطرناک را دوقطبی ملت- حکومت خواند و تأکید کرد: همه جریان‌های مؤثر، دلسوزان و وفاداران به نظام و انقلاب باید طوری عمل کنند که رقابت در میان گروه‌ها و جریان‌ها شکل بگیرد و از انتقال آن به نظام و حاکمیت پرهیز گردد.

عضو مجلس خبرگان رهبری آیه مبارکه «لا اکراه فی الدین…» را نماد اعلای دموکراسی اسلامی عنوان کرد و با اشاره به ادامه آیه فوق افزود: باید اجازه دهیم انسان‌ها خود سرنوشت خویش را انتخاب کنند، چرا که خداوند صریحاً این توصیه را به پیامبر و امتش کرده، که راه خدا راه نوراست و راه ضلال را،مسیر ظلمت معرفی می کند اما فطرت تعالی خواه و تکامل‌پذیر بشر در صورت آزادی اراده و انتخاب، قطعاً سعادت و پیشرفت را انتخاب خواهد کرد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به وضوح و صراحت و در اصول متعدد حقوق ملت و حق انتخاب، بیان، تشکّل و داشتن رسانه و تبلیغ را محترم شمرده و کسانی که خود را تافته جدا بافته می‌دانند، نمی‌توانند در راه اراده ملت خلل ایجاد کنند.

در ابتدای این دیدار آقایان ایرانی، نوبخت، حق‌شناس، بهمن‌زاده و ولی‌زاده به نمایندگی از جریانات گوناگون ادوار خانه احزاب محورهای زیر را بیان داشتند:

- اسلام آزادی بیان و انتخاب را همواره محترم شمرده است.
- انتخابات رقابتی، حاکمیت اکثریت و حق انتخاب حکام دغدغه همیشگی حضرت امام(ره) بوده است.
- اشتراک‌نظر جریان‌های مختلف در مطلوب نبودن وضع موجود در آستانه انتخابات.
- شخصیت‌های فراجناحی چون آیت‌الله هاشمی می توانند در رسیدن گروه‌ها به وجه اشتراک و اعتدال مؤثر باشند.
- انتخابات پیش رو مهمترین فرصت برای نجات جامعه از افراط و تفریط است.
- نقش شخصیت‌های بزرگ در تلطیف فضای کنونی و گفتگو با رهبری معظم انقلاب بسیار مهم است.
- قطبی‌سازی فضای انتخابات موجب صدمه خوردن اعتدال‌گرایی و نرمش‌ناپذیری مسئولان امنیتی می‌شود.
- لزوم رسیدن گروههای اصلاح‌طلب به یک کاندیدا و حمایت شخصیت‌ها از کاندیدای اصلح.
- جریانات مختلف قبل و بعد از انقلاب تلاش داشته‌اند آیت‌الله هاشمی را با حربه‌های مختلف از جرگه نظام و انقلاب خارج کنند که بحمدالله یا تدابیر ایشان تاکنون موفق به این کار نشده‌اند

هیچ نظری موجود نیست: