۱۳۹۲ آبان ۱۰, جمعه

تاکید مجدد علی خامنه ای بر لزوم افزایش جمعیت

علی خامنه‌ای، در اولین سخنرانی‌  پس از یک غیبت بیست روزه  بار دیگر تاکید کرده است که سیاست کلی ایران باید به سمت افزایش جمعیت، به شکل “معقول و معتدل” برود و جمعیت ایران باید به جای هفتاد و پنج میلیون نفر، دستکم صد و پنجاه میلیون نفر باشد.
به گزارش بی‌ بی‌ سی‌ فارسی بر اساس پیامی از او که روز پنجشنبه ۹ آبان ماه، ۳۱ اکتبر در همایش “تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه” در شهر قم خوانده شد، خامنه‌ای همچنان بر لزوم جمعیت صد و پنجاه میلیون نفری برای ایران تاکید کرده و گفته: “ما دست کم را گرفتیم که گفتیم صد و پنجاه میلیون، بیشتر هم می‌شود.”
او در پیام اخیرش گفته است: “اگر ما با شیوه‌ای که امروز حرکت می‌کنیم پیش برویم در آینده نه چندان دور یک کشور پیری خواهیم داشت” و “امروز کشورهایی که دچار پیری شده‌اند قدرت زاد و ولد خودشان را از دست داده‌اند.”

تاکید مجدد رهبر جمهوری اسلامی بر لزوم افزایش جمعیت

“ما فکر می‌کنیم که اگر چهار پنج بچه افتاد روی دوش یک خانواده وضع زندگیشان چگونه خواهد شد، فکر این را هم بکنید که این چهار پنچ بچه وقتی بزرگ شدند و کاری پیدا کردند و شغلی پیدا کردند چه کمکی می توانند به پیشرفت کشور بکنند.”
 علی خامنه ای
خامنه‌ای پیشتر نیز موضعگیری سال‎های قبل خود را در قبال کنترل جمعیت ایران اشتباه خوانده بود و سیاست‌های کنترل جمعیت را که از دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی آغاز شده بود “خطا” توصیف کرد.
در پی این اظهارات مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت وقت ایران اعلام کرد که “در جهت سیاست‌های کلی نظام و منویات مقام معظم رهبری”، سیاست کنترل جمعیت به آن معنا که در گذشته بوده دیگر وجود ندارد و بودجه کنترل جمعیت به طور کلی حذف شده است.
پیش از خامنه‌ای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران سیاست کنترل جمعیت را به نقد کشید و آن را به سیاست افزایش جمعیت تغییر داد. او گفته بود که ایران قابلیت داشتن ۱۵۰ میلیون جمعیت را دارد و شعار دو بچه کافی است، “سیاستی غربی و غلط است.”
در پیام اخیر رهبر ایران آمده: “ما فکر می‌کنیم که اگر چهار پنج بچه افتاد روی دوش یک خانواده وضع زندگیشان چگونه خواهد شد، فکر این را هم بکنید که این چهار پنچ بچه وقتی بزرگ شدند و کاری پیدا کردند و شغلی پیدا کردند چه کمکی می توانند به پیشرفت کشور بکنند.”
خامنه‌ای میل به کم داشتن فرزند را یک عارضه دانسته و این پرسش را مطرح کرده که چه چیزی باعث می‌شود که جامعه میل به فرزند کمتر داشته باشد.
در پیام  خامنه‌ای بر لزوم قانع شدن نخبگان جامعه تاکید شده و آمده: “چرا افراد ترجیح می‌دهند فقط یک یا دو فرزند داشته باشند؟ و چرا زن به شکلی و مرد به شکلی از فرزند داشتن پرهیز می‌کنند؟”
او همچنین از بالارفتن سن ازدواج انتقاد کرده و این را یکی از عوامل “محدود کردن باروری” دانسته و گفته است: “مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله احتیاج به اطفاء نیاز و غریزه جنسی ندارد؟”

تغییر مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت

یک روز پیش از انتشار پیام خامنه‌ای وزیر بهداشت مدیرکل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت را تغییر داده و محمد اسماعیل مطلق را به جای علی سنگی به این سمت منصوب کرد.
علی سنگی مدیرکل پیشین سلامت خانواده و جمعیت ایران به تازگی اعلام کرده بودکه توجه وزارت بهداشت از تنظیم خانواده به “باروری و فرزندآوری” تغییر کرده و اولویت این وزارتخانه “فاصله گذاری مناسب برای داشتن فرزند قبل از سنین ۳۰ سالگی” است.
سیاست کنترل جمعیت در ایران که با شعار دو بچه کافی است و زندگی بهتر، فرزند کمتر تبلیغ می شد، پس از پایان جنگ هشت ساله ایران و عراق و همزمان با آغاز ریاست جمهوری  هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۶۸ از سرگرفته شد.
بر خلاف مخالفت‌های پیشین، برخی از روحانیون ارشد دولتی آن زمان نیز کنترل جمعیت را مورد قبول قرار دادند و علیرضا مرندی، وزیر بهداشت دولت اکبر هاشمی رفسنجانی، به دلیل موفقیت ایران در کنترل افزایش جمعیت، از سازمان جهانی بهداشت جایزه گرفت.
مطابق آخرین سرشماری عمومی ایران که در سال ۱۳۹۰ (سال گذشته خورشیدی) انجام شد، جمعیت ایران ۷۵ میلیون و ۱۵۹ هزار و ۸۰۰ نفر رسیده است.

هیچ نظری موجود نیست: