۱۳۹۲ آبان ۱۹, یکشنبه

روحانی: حقوق ملت ایران خط قرمز ماست

روحانی: ”ملت به تک رأیی و خشونت رأی “نه” دادند و به تدبیر و اعتدال رأی آری”

حسن روحانی امروز یک شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ طی نطقی در صحن علنی مجلس با اشاره به مذاکرات ایران و مجموعه ۵+۱ گفت:” حقوق ملت ایران برای ما خط قرمز است”.

وی افزود:” جمهوری اسلامی ایران روی میز مذاکره‌اش عقلانیت، منطق و تدبیر را گذاشته است”.

روحانی همچنین با اشاره به برخی جزئیات شِکلی طرح پیشنهادی ایران به کشورهای غربی گفت: “طرح ایران دارای سه بخش است؛ مقدمه‌ای دارد که در مقدمه اهداف را بیان می‌کند. قسمت پایانی دارد که شرایط ایران را بعد از این دوران گذار تبیین می‌کند و دوره میانی دارد که چندین مرحله خواهد داشت که فعلا بحث مرحله اول و اجرای آن است”.

به گزارش العربیه به نقل از ”تابناک” رئیس جمهور ایران در ادامه گفت:” ما با زبان و عمل، به صراحت به طرف‌های مذاکره‌کننده گفته‌ایم که به هیچ عنوان تهدید، تحریم، تحقیر و تبعیض جواب نخواهد داد. جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدید هیچ قدرتی سر فرود نمی‌آورد و نیاورده است. ما می‌گوییم برای حل معضلات جهانی باید روی میز فقط عقلانیت و منطق باشد تا بوی عطر آن به مشام همه ‌برسد و اگر روی میز چیز دیگری غیر از این مسائل بود، اثرش بوی تعفن برای جامعه و بیش از همه برای کسی است که پشت میز نشسته است”.

رئیس‌جمهور ایران افزود: “برای ما خط قرمز‌ها قابل عبور نیستند. حقوق ملت ایران خط قرمز ماست. منافع ملی خط قرمز ماست که از جمله آن حقوق، حقوق هسته‌ای در چهارچوب مقررات بین‌المللی از جمله غنی‌سازی در خاک ایران است”.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: “به خاطر فشار تحریم نیست که پای میز مذاکرات نشسته‌ایم”.

وی یادآوری کرد که در سال ۲۰۰۱ و۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ ایران پای میز مذاکرات نشست، اما تحریمی در کار نبود و مصرانه به مذاکرات منطقی خود ادامه داد و حتی در شرایطی که دشمن می‌خواست تحریم ظالمانه را آغاز کند، باز هم ایران مذاکرات را قطع نکرد”.

وی افزود:”ما از روز اول، ‌مذاکره را برگزیده‌ایم. باید روشن باشد در مذاکرات‌‌ همان قدر که ایران سود می‌برد منطقه و جهان و طرف‌های مذاکراتی هم سود می‌برند. موفقیت این مذاکرات به معنای آرامش و‌ ثبات بیشتر برای منطقه و کل جهان است”.

رئیس‌جمهورایران اظهار داشت:” موفقیت مذاکرات به معنای هموار شدن مسیر سازنده ایران با جهان و کشورهای منطقه است.

معنای مذاکرات این است که ایران نقش خود را بهتر در منطقه و جهان ایفا می‌کند. دنیا بداند بدون حضور ایران مشکلات منطقه یا جهان حل نمی‌شود یا با هزینه‌ای بسیار گزاف و ناقص حل می‌شود”.

روحانی با اشاره به برخی مسائل داخلی گفت:” مسیری را که اکثریت مردم امضا کردند دنبال می‌کنیم، چون مردم در ۲۴ خرداد به افراط و تفریط، خشونت و خودرأیی و تک‌رأیی، عدم مشورت و عدم تدبیر رأی “نه” دادند و به اعتدال، تدبیر و عقلانیت رأی آری”.

حسن روحانی با تأکید بر این که “ما نباید صدای مردم را ‌طول چهار سال پیش روی از یاد ببریم و فراموش کنیم” افزود: “رأی مردم چیزی شبیه عقود است، از یک طرف رئیس‌جمهور قول‌هایی به مردم داده ‌و از طرفی مردم خواسته‌های خود را تبیین کرده‌اند و نوعی عهد و پیمان بین دو طرف بسته شده است”.

صحبت از “حقوق ملت ایران” از جانب روحانی در حالی بیان شده که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه او نقض آشکار حقوق بشر در ایران را منکر شده و اوایل مهر ماه در دیدار با ناوی پیلای خواهان اصلاح گزارش‌های حقوق بشری سازمان ملل شد و گفت نحوه کنونی تهیه گزارش‌ها درمورد وضع حقوق بشر درایران، به شأن حقوق بشر وسازمان ملل ضربه می زند. همچنین یک خبر نگار معتبر بین‌المللی را که در مورد زندانیان سیاسی سوال کرده بود را بی‌ ادب و گزارشش را لجن پراکنی خطاب کرد، ومرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه نیز گفتهاست که جمهوری اسلامی، احمد شهید، گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل و گزارش‌هایش که در آنها نقض حقوق بشر و فشار تحریم بر مردم ایران را نگران‌کننده خواند را به رسمیت نمی‌شناسد.

هیچ نظری موجود نیست: