۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۱, چهارشنبه

زندان و شلاق به جرم توهین به احمدی نژاد

یکی هوادار نهضت آزادی است و اتهام‌اش برگزاری گروه مطالعه تاریخ با ۶ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق. دیگری کارگردان تئا‌تر و کارمند صدا و سیما؛ فعال حقوق بشری که از صدا و سیما اخراج و به ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

مسعود صادقی و محمدحسن یوسف‌پور، دو زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین هستند که خانواده هایشان در مصاحبه با "روز" از وضعیت آنها می گویند. دو زندانی سیاسی که کمتر نامی از آنها در رسانه ها مطرح می شود؛ همچون دهها زندانی سیاسی گمنام دیگر که بی سر و صدا با حکم های سنگین زندان و شلاق، در زندان ها هستند.



زندان و شلاق به جرم عقیده

مسعود صادقی اول اسفند ۸۹ و یک روز بعد از به دنیا آمدن کودک‌اش بازداشت شد. اومدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شد اما چون به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده، از آبان ۹۱ برای سپری کردن دوران محکومیت راهی بند ۳۵۰ زندان اوین شد. مادر مسعود صادقی در مصاحبه با "روز" می‌گوید: گفتند به رئیس جمهور توهین کرده و به اتهام توهین به محمود احمدی‌نژاد، ۷۴ ضربه شلاق برایش بریدند. کلاس های تاریخی را هم که برگزار میکرد نشست های محفلی خواندند و 6 سال حکم زندان دادند.

خانم صادقی می افزاید: پسر من بی گناه در زندان است. در واقع به جرم عقیده، یعنی هواداری از نهضت آزادی او را زندانی کرده اند. این همان تفتیش عقایدی است که قانون اساسی ما اجازه نمیدهد.

سئوال میکنم:مسعود در حال حاضر در چه شرایطی است؟ میگوید: دو بار ملاقات حضوری داشته ایم اما با درخواست مرخصی موافقت نشده. آقای خدابخشی از دادستانی گفت ما نوشته ایم اما وزارت اطلاعات قبول نمیکند. در واقع می گویند زندانیان سیاسی حقوقی ندارند و ملاقات حضوری یا مرخصی، لطفی است که مسئولان زندان به آنها میکنند.

مادر مسعود صادقی توضیح میدهد: اول اسفند ۸۹ یعنی دقیقا شبی که فرزند مسعود دنیا آمد او را بازداشت کردند. اتهام اجتماع و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی زدند و گروه تاریخی را که تشکیل داده نشست محفلی خواندند.بعد هم که گفتند به رئیس جمهور توهین کرده؛آن هم با پیامک هایی که برای همه روی موبایل می آمد و همه دارند. این در حالی بود که مسعود در هیچ اجتماعی شرکت نکرده و فقط هوادار نهضت آزادی بود. کلاس های تاریخ اش هم در زمینه تاریخ اسلام بود و نه نشست محفلی. اما خب اتهام زدند و حکم هم دادند. ابتدا با وثیقه ۷۰ میلیون تومانی آزادش کردند اما بعد حکم زندان و شلاق بریدند و او را به زندان بازگرداندند. فعلا هم که زندان است ولی هنوز حکم شلاق اش اجرا نشده.



زندان و اخراج برای فعالیت حقوق بشری

محمدحسن یوسف پور اما عضو مجموعه فعالان حقوق بشر و از اعضای جمعیت کودکان کار و خیابان و نویسنده و کارگردان تئاتر و رادیو و تلویزیون است.برادرش در مصاحبه با "روز" می گوید: برادرم کارگردان تئاتر بود و از حدود ۱۴ – ۱۵ سالگی در صدا و سیمای مرکز رشت شروع به کار کرد. چند سال هم در صدا و سیمای مرکز بندرعباس بود. این اواخر در رادیو تهران کار می‌کرد و در بخش رادیو تجارت بود اما به خاطر فعالیت‌هایش او را اخراج کردند.

آقای یوسف‌پور توضیح می‌دهد: برادرم تیرماه ۹۰ بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شد و بعد به ۵ سال و نیم حبس تعزیری محکوم‌اش کردند که از شهریور ۹۱ برای سپری کردن محکومیت‌اش به بند ۳۵۰ زندان اوین رفت. در حال حاضر از نظر جسمی و روحی وضعیت خوبی دارد. هفته ای یکبار ملاقات کابینی داریم که البته به دلیل شرایط کاری و زندگی نمی توانیم هر هفته برای ملاقات برویم. ملاقات حضوری هم تاکنون نداشته ایم. برای مرخصی هم می گویند باید نصف محکومیت بگذرد بعد مرخصی دهیم برای همین ما هم درخواستی در این زمینه نداشته ایم.

از آقای یوسف پور درباره اتهامات برادرش سئوال میکنم: برادرتان به چه دلیلی بازداشت شد و چنین حکمی برای او صادر کردند؟ میگوید: وقتی با وثیقه آزاد شد خود همه ۵ مورد اتهامی اش را در وبلاگش نوشت. همین طور رای دادگاهش را در وبلاگش گذاشت که همه مرتبط با فعالیت های حقوق بشری او بوده. حکمی هم که داده اند به همین خاطر است.

محمدحسن یوسف پور از سوی قاضی صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۵ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده. او در وبلاگش اعلام کرده بود که به اتهام "اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی کشور از طریق فعالیت و عضویت در تشکیلات غیر قانونی موسوم به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کمک به محکومین امنیتی و ترتیب خروج غیر قانونی آنها به خارج از کشور، جمع آوری نامشروع کمک مالی برای خانواده های زندانیان سیاسی- امنیتی و تودیع وثیقه بصورت نامشروع برای زندانیان امنیتی" به استناد ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده است

"توهین به مقدسات" دیگر اتهام آقای یوسف پور بوده که بخاطر مطلب منتشر شده او در وبلاگش در مورد موسسه فاطمه زهرا در مشهد درباره صیغه و مقاله وضعیت زنان در ایران و به استناد ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

او هم چنین به اتهام تبلیغ علیه نظام بخاطر مقاله نگاهی به طرح امنیت اجتماعی در ایران و حجاب در وبلاگش و انتقاد از وضعیت معیشتی کارگران و کودکان کار و خیابان به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

آقای یوسف‌پور جزو ۱۰ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ است که روز یکشنبه به سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ منتقل شده‌اند و خانواده‌اش می‌گویند هیچ اطلاعی از وضعیت او پس از این قضیه ندارند.

روز یکشنبه، سیامک قادری، ابوالفضل عابدینی، سعید مدنی، عبدالله مومنی، امیر خسرو دلیر ثانی، محمد حسن یوسف‌پور سیفی، سعید عابدینی، کامران ایازی، محمد ابراهیمی و پوریا ابراهیمی از بند ۳۵۰ زندان اوین به سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ منتقل شدند. براساس گزارش ها مومنی، معاون زندان اوین با مداخله در امور بند ۳۵۰ خواستار عزل سعید مدنی، نماینده زندانیان و وکیل بند ۳۵۰ شده و اعتراض زندانیان سیاسی به این مداخله، منجر به انتقال آن‌ها به سلول‌های انفرادی شده است. از روز دوشنبه هم تعدادی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ در اعتراض به این امر دست به اعتصاب ملاقات زده و از حضور در سالن ملاقات خودداری کرده اند

هیچ نظری موجود نیست: