۱۳۹۲ خرداد ۱۰, جمعه

سکوت مقامات ایران پیرامون دستگیری مدیران بازتاب امروز

سکوت مقامات ایران درباره فوادصادقی و علی غزالی دوروزنامه نگاردستگیرشده


(۹ خرداد ۱۳۹۲)–کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که مقامات ایران باید در مورد وضعیت علی غزالی، مدیر مسئول وبسایت بازتاب امروز و فواد صادقی، بنیانگذار این وبسایت خبری، که هر دو ماه گذشته در ارتباط با فعالیتهای مطبوعاتی خود دستگیر شدند به سکوت خود پایان دهد و این اطمینان خاطر را برای آنها و خانواده هایشان و افکارعمومی فراهم کند که آنها از روند عادلانۀ قضایی در زمان بازداشت، شامل دسترسی به وکیل مدافع برخوردارند.

از وضعیت این دو روزنامه نگار از زمان دستگیری شان در ۷ و ۲۸ اردیبهشت خبری در دست نیست و با توجه به روند اخیر سانسور مطبوعات در ایران، کمپین نگران بدرفتاری با آنان است.

هادی قائمی، مدیر کمپین گفت: “این انتخابات تحت محدود کننده ترین و سرکوبگرانه ترین فضاهای تاریخ انتخاباتی ایران در حال اجراست. مقامات ایران روزنامه نگاران را مورد هدف قرار داده اند و به دلیل توانایی آنان برای نورافشانی روی واقعیات پیش رو، با آنان مانند دشمن شمارۀ یک خود رفتار می کنند.” وی افزود: “خلاء کامل اطلاعات در خصوص این دو بازداشت شده بسیار نگران کننده است.”

یک منبع آگاه به وضعیت این دو خبرنگار به کمپین گفت که فوادصادقی و علی غزالی پس از دستگیری تا کنون دو بار با خانواده خود تماس گرفته اند ودراین تماس های تلفنی کوتاه گفته اند که حالشان خوب است. اما توضیحات بیشتری از وضعیت خود و دلیل دستگیری نکرده اند. این منبع به کمپین گفت که نهاد دستگیرکننده این دو، حفاظت اطلاعات قوه قضاییه است. هنوز کمپین نتوانسته از منبع مستقلی در این خصوص اطلاعات تکمیلی دریافت کند و مسوولان قوه قضاییه نیز در این خصوص سکوت کرده اند.

فواد صادقی، بنیانگزار وبسایت بازتاب امروز پس از دریافت چندین بار تهدید و دستور منع فعالیتهای مطبوعاتی تا پس از انتخابات، در تاریخ ۲۸ اردیبهشت پس از احضار توسط دادستان تهران جعفری دولت آبادی دستگیر شد. براساس گزارشی که وب سایت آینده آنلاین منتشر کرده بود فواد صادقی مشغول برنامه ریزی برای کمپین مطبوعاتی نامزد رد صلاحیت شدۀ انتخابات ریاست جمهوری، اکبر هاشمی رفسنجانی بوده است.

یک منبع آگاه دیگر به کمپین گفت که به مادر علی غزالی گفته شده که «امیدی نداشته باش که پسرت تا چند سال از زندان بیرون بیاید» و جرم او انتشار خبر در خصوص نوار موسوم به «نوارهشت میلیونی» و اتهامش «تشویش اذهان عمومی با تکرار ادعای تقلب در انتخابات سال ۸۸» است. ادعا میشود دستگیری وی به دستور فردی به نام نعیمی، معاونت فرهنگ و رسانۀ وزارت اطلاعات، است. کمپین تا کنون موفق نشده است مستقلا این اتهامات را تایید کند. علی غزالی آزاد نشده است و هیچ اطلاعاتی در خصوص پروندۀ قضایی وی از زمان دستگیری اش تا کنون منتشر نشده است.

پیش از دستگیری فواد صادقی، وی در یک مصاحبۀ مورخ ۱۴ اردیبهشت با روزنامه بهار گفت: “خبر نوار را از منبع نزدیک به خود آقای احمدی نژاد به دست آوردیم که قبلا هم به ما اخباری داده بود که صحت داشت.” صادقی افزود که چندین بار احضار شده و توسط نیروهای امنیتی بازجویی شده است.

هادی قائمی گفت: “امروز هیچ روزنامه نگار منتقدی، با نگرشی چه محافظه کار، چه اصلاح طلب، و یا مستقل، از دست شمشیر سرکوب در امان نیست. آزادی بیان در ایران در وضعیت بسیار غم انگیزی به سر می برد.”

هیچ نظری موجود نیست: