۱۳۹۱ آبان ۵, جمعه

دستگیری چهار نفر به اتهام توهین به مسولان نظام

مهدی بخشی، دادستان عمومی و انقلاب سیرجان از دستگیری چهار نفر توسط ماموران اطلاعاتی به دلیل "فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مسئولان در فضای مجازی فیس‌بوک خبر داد.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، آقای بخشی جمعه ۵ آبان (۲۶ اکتبر) اظهار داشت که نه تنها "فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مسئولان"، که "انتشار تصاویری که فاقد حجاب باشند" در فضای مجازی نیز جرم محسوب می‌شود و با آن برخورد خواهد شد.
فیس‌ بوک در ایران جزو سایت های اینترنتی فیلتر شده است اما مسئولین ایرانی، تاکنون در مواجهه با فیس‌بوک رویکرد یکنواختی نداشته اند. همزمان با اظهارات برخی از مسئولان در مخالفت با فیس‌بوک، هواداران حکومت به فعالیت بر روی این شبکه اجتماعی برای تبلیغ دیدگاه های جمهوری اسلامی تشویق شده اند.
در همین ارتباط، آیت الله خامنه‌ای رهبر ایران، چندی پیش گفته بود که اگر ورود به فیس‌بوک "مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود"، "جایز نیست و الا مانعى ندارد."
وی این نظر را در پاسخ به این سوال یکی از مقلدان مذهبی خود بیان کرده بود که پرسیده بود: "با توجه به اینکه وبسایت فیس بوک در ایران فیلتر شده است آیا ورود به چنین سایتی صرفا برای ارتباط با دوستان و بدون هیچ فعالیت سوء علیه منافع ملی جمهوری اسلامی اشکال دارد؟"
دادستان عمومی و انقلاب سیرجان، در اظهارات امروز خود علاوه بر اعلام خبر دستگیری چهار نفر از کاربران فیس‌بوک، اظهار داشته است: "قبلا در این راستا دستگیری‌هایی داشته‌ایم که منجر به صدور آرایی شده و برخی از این متهمان به حبس محکوم شده‌اند."
"آیت الله خامنه‌ای چندی پیش گفته بود که اگر ورود به فیس‌بوک 'مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود'، جایز نیست و الا مانعى ندارد"
وی به کسانی که به انجام فعالیت های ممنوع بر روی فضای مجازی می پردازند توصیه کرده که فعالیت خود را قطع کنند و هشدار داده که "در صورت ادامه فعالیت و شناسایی با آنان برخورد خواهد شد" و "احکام شدیدی در انتظارشان است".
در گذشته نیز با عده ای از کاربران فیس بوک در ایران برخورد امنیتی و قضایی صورت گرفته است. یکی از جدیدترین موارد این برخورد، علیه افرادی صورت گرفته که بر روی فیس بوک به تمسخر برخی مفاهیم و شخصیت های مذهبی پرداخته اند.
این برخوردها پس از آن اوج گرفت که گروهی از کاربران فیس‌بوک صفحه ای موسوم به "کمپین یادآوری امام نقی" تشکیل داده و در همین چارچوب به انتشار مطالب طنزآلود راجع به امام دهم شیعیان پرداختند. به دنبال این اقدام، تعدادی از کاربرانی که اقدام به انتشار مطالب طنز در این زمینه کرده بودند شناسایی و دستگیر شدند.
در هشداری دیگر به کاربران فیس‌بوک، امروز ایرج محمدخانی رئیس "پلیس فتا" (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) در گیلان، از "جوانان و دانشجویان" خواسته است که "پلیس خود باشند و با رعایت حد و مرزهای اخلاقی از خط قرمزهای اخلاقی موجود در فضای مجازی عبور نکنند".
وی با ذکر اینکه شبکه‌های اجتماعی "در صدر تهدیدات اینترنتی قرار دارند"، فیس‌بوک را "از مصادیق بارز جنگ نرم دشمن" دانسته است.
-----------
در بررسی اجمالی این خبر به وضوح میتوان دریافت که تا چه میزان دستگاه ازاطلاعاتی و امنیتی ایران بر فضای سایبری نظارت دارد و از چه فیلتر هایی برای رصد کردن فضای مجازی استفاده میکند.
شبکه اجتماعی فیس بوک بزرگترین شبکه مجازی ارتباط اجتماعی بین الملل است و در میان اکثر کشور های جهان از محبوبیت خاصی برخوردار است .شبکه اجتماعی فیس بوک چندی بعد از راه اندازی توسط رژیم ایران  فیلتر شدیکی از موثر ترین ابزار های مجازی در جنبش های پس از انتخابات 88 به شمار می اید که دلیل آن طیف گسترده کاربران و امن بودن فضای ان است.
نظام جمهوری اسلامی که از سایه خود نیز هراسان است با این که شدیدترین فیلترینگ را در فضای اینترنتی ایران بکار برده است ولی باز سری به فضاهای اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر میکشد تا شاید حرکتی "ضد نطام" را بیابد.
اطلاعات ایران فضاهای اجتماعی همانند فیس بوک را ب اصطلاحی که"جنگ نرم" می خواند عنوان میکند! که در ذهن اکثر ما این سوال بوجود میاید که جنگ با چه کسی و با کجا؟
چطور است که تمامی مردم دنیا از فضاهای مجازی برای برآورده سازی نیاز های اداریو اجتماعی خود بهره میگیرند ولی از دید سران نظام همچین شبکه هایی به عنوان فضای دشمن و جنگ عنوان میکند؟!
مگر این نیست که این فضا ها برای تمامی مردم دنیا یکسان طراحی شده است؟پس چطور است که فقط برای جمهوری اسلامی جنگ بشمار میاید نه در کشور های دیگر؟
با نگاهی سطحی میتوان دریافت که دیگران و بین الملل دشمن نیستند بلکه خود نظام جمهوری اسلامی دشمن است که از هر چیزی چه مجازی و چه فیزیکی واهمه دارد وسعی در سرنگونی ان دارد.
به هر حال این قضیه از لحاظ حقوقی دارای اشکال است و فیس بوک نیز مانند دیگر فضاهای شخصی جزء حریم خصوصی افراد شناخته میشود و ورود به آن جرم است و نقض حقوق اولیه انسانی به شمار میرود.
من به نوبه خویش این حرکت اطلاعات ایران را محکوم میکنم و آن را ناقض حقوق بشر میدانم.




هیچ نظری موجود نیست: