وی مشخص نکرده که منظورش از وارد عمل شدن قوه قضاییه، برخورد با هیات های خارجی سفر کننده به ایران است یا مسئولان دولتی متهم به زمینه سازی ملاقات این هیات ها به فعالان ایرانی.آقای لاریجانی چهارشنبه ۲۱ اسفند (۱۲ مارس) گفت: "اگر بناست چنین روندی ادامه یابد و بر خلاف امنیت و مصالح کشور در چنین سفرهایی اقداماتی صورت گیرد؛ قوه قضاییه وارد عمل میشود و تبعات آن نیز در آینده بر عهده وزارت امور خارجه خواهد بود."
در پی ملاقات کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با چند نفر از زنان ایرانی از جمله نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و گوهر عشقی، مادر کلیکستار بهشتی در سفارت اتریش در تهران، گروهی از مسئولان محافظهکار نسبت به این اقدام کلیکواکنش نشان داده اند.
رئیس قوه قضاییه در واکنش امروز خود به این دیدار، به "پارهای گزارشها" اشاره کرده که حکایت دارند "خانم اشتون گفته شرط تحقق این سفر دیدارهایی با محوریت حقوق بشر بوده است".
همزمان با موضع گیری صادق لاریجانی، علی لاریجانی رئیس مجلس ایران ملاقات کاترین اشتون را "دزدانه" دانسته و گفته است: "وزارت اطلاعات باید دقت نظر داشته باشد که دیگر این اتفاق ها رخ ندهد." حسن فیروزآبادی٬ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز اظهار داشته که "خانم اشتون اگر قصد فتنهگری در ایران را داشته باشد این آرزو را با خود به گور خواهد برد".
دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم با انتشار بیانیهای وزارت امورخارجه ایران "مسئول مستقیم" ملاقات های کاترین اشتون با ناراضیان دانسته و این عمل را "خارج از عرف دیپلماتیک و دخالت آشکار در امور داخلی کشور" دانسته بود.
کاترین اشتون، که به دعوت رسمی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی سفری سه روزه به ایران داشت، روز دوشنبه این کشور را کلیکترک کرد.
خانم اشتون در جریان این سفر با مقامهای رسمی ایران از جمله حسن روحانی رئیس جمهور، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، علی لاریجانی رئیس مجلس، علی اکبر ولایتی مشاور امور بین الملل آیت الله خامنه ای، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و سعید جلیلی نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد.
چند ماه پیش نیز هیات پارلمانی اروپا که به ایران سفر کرده بود، در جلسهای در سفارت یونان، جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه را به نسرین ستوده و جعفر پناهی تحویل داد که این دیدار با واکنش گسترده چهرههای محافظه کار و مقام های ارشد ایرانی کلیکرو به رو شد.