خبرگزاری فارس اظهارات یكی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را كه گفته بود ایران در سوریه فعالیت نظامی دارد، از سایت خود حذف كرد. تهران اخیرا این ادعا را كه نیروهای جنگی ایران در كنار بشار اسد در سوریه میجنگند رد كرده است.
حسین همدانی گفته بود: "امروز ما در سوریه برای منافعی چون جمهوری اسلامی میجنگیم. دفاع ما در حد دفاع مقدس است." دفاع مقدس توسط مقامات ایرانی برای توصیف جنگ هشت ساله با عراق بكار میرود.
فارس گزارش داده كه همدانی این سخنان را روز ۴ ماه مه در استان همدان عنوان کرده است. این خبرگزاری که نزدیک به سپاه است چند ساعت پس از انتشار آن را از وب سایت خود حذف کرد.
این فرمانده سپاه گفته است که ایران تجربیات جنگی خود را در اختیار سوریه میگذارد. فارس به نقل از همدانی گزارش داد: "در این درگیری، بدون هیچ انتظاری، تجربیات منتقل و به سوریها آموزش داده میشود. آموزشهای ما شامل جدا کردن نیروهای نظامی از مردم و کاهش تلفات است."
همچنین فارس گزارش داده که رژیم سوریه دیگر در معرض خطر سقوط قرار ندارد. همچنین همدانی، فرمانده سابق شاخه رسولالله سپاه گفته که جمهوری اسلامی یک "حزبالله دوم" در سوریه تشکیل داده است. وی گفته: "نخستوزیر اسرائیل در زمانیکه آمریکا آماده بود که به سوریه حمله کند گفته بود، بیایید حزبالله را تضعیف و دست ایران را کوتاه کنیم. اما ایران یک حزبالله دوم در سوریه تشکیل داده."
وی همچنین ادعا کرد که ۱۳۰ هزار عضو آموزشدیده بسیج ایران آماده ورود به سوریه هستند. مقامات ایران ادعا میکنند که تهران فقط کمکهای بشردوستانه و اقتصادی و همچنین تکنیکی به رژیم اسد میرساند.
در سال ۲۰۱۲، فرمانده سپاه، محمدعلی جعفری، بطور بیسابقه تایید كرد كه ایران در سوریه حضور نظامی دارد ولی نیروهای ایرانی فقط كمكهای غیرنظامی به رژیم سوریه میرساند. جعفری در یك كنفرانس خبری گفت: "تعدادی از اعضای نیروی قدس در سوریه حضور دارند اما این شامل حضور نظامی نمیشود."
جعفری گفت اگر سوریه مورد حمله قرار بگیرد، ایران میتواند سیاست خود را تغییر بدهد و به شكل نظامی درگیر جنگ شود. در ماههای اخیر رسانههای ایران گزارش دادهاند كه چندین ایرانی در درگیریها كشته شدهاند. بنا بر این گزارش ها بعضی از جنگجویان كشتهشده ایرانی برای دفاع از اماكن مقدس در حومه دمشق به آنجا رفته بودند.
ایران رژیم سوریه را متحد استراتژیك خود در منطقه و بخشی از "محور مقاومت" علیه اسرائیل و كشورهای عرب میشمارد. همدانی اشاره كرده كه "سوریه در جنگ تحمیلی به ما كمك زیادی كرد."
او از ایران، روسیه و چین به عنوان اردوگاه دوستان سوریه نام برد و اضافه كرد كه برخی از كشورهای عرب، تركیه، آمریكا و كشورهای اروپایی سعی كردهاند رژیم سوریه را سرنگون كنند.
همدانی گفت اتحاد ایران با سوریه، تشكیل حزبالله و تقویت "محور مقاومت" از جمله فاكتورهایی است كه بر بحران سوریه تاثیر گذاشته است. وی گفت: "بدون اینها، این منطقه برای آمریكا آسان میشود."
منبع: رادیو فردا - 6 مه 2014
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر