حسن رحمانی فضلی وزیر کشور ایران امروز در گزارشی درباره اعتیاد در ایران مصرف روزانه مواد مخدر را یک و نیم تن اعلام کرد و گفت شیشه پرمصرفترین ماده اعتیاد آور مصرفی در ایران است.
آقای رحمانی فضلی که دبیر کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران را هم بر عهده دارد، امروز سهشنبه (۱۹ اوت، ۲۸ مرداد) ابتدا در جلسه غیر علنی مجلس درباره وضعیت اعتیاد و اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر به نمایندگان مجلس گزارش داد.وزیر کشور شمار معتادان ایران را یک میلیون و سیصد هزار نفر اعلام کرد.
حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گزارش وزیر کشور ایران را "تکاندهنده" خواند و گفت: "آقای رحمانی فضلی در جلسه غیرعلنی مجلس فیلمی را از فردی که شیشه کشیده بود و پدر و مادر خود را به قتل رسانده بود و یا به نزدیکان خودش تجاوز کرده بود به نمایش گذاشت که صحنههای وحشتناکی در آن وجود داشت."
آقای رحمانی فضلی سپس در نشستی با ائمه جمعه استان تهران درباره وضعیت اعتیاد در ایران گفت میانگین مصرف مواد مخدر در کشور روزانه ۱.۵ تن است (سالانه ۵۷۳ تن) و روزانه همین مقدار هم کشف میشود.
وزیر کشور ایران گفت در ایران یک میلیون و سیصد هزار نفر معتاد هستند (تقریبا ۲.۵ درصد جمعیت) که صد هزار نفر از آنها معتاد "کف خیابانی" هستند
به گفته آقای رحمانی فضلی ۵۲ درصد معتادان ایران متاهلند و اگر هر معتاد دو فرزند داشته باشد تعداد کودکانی که پدر و مادر معتاد دارند حدود یک میلیون و چهارصد هزار نفر میشود که "در مدار بعدی وارد چرخه اعتیاد میشوند."
به این ترتیب میتوان گفت بیش از پنج میلیون نفر در ایران گرفتار اعتیادند.
بنا به گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۲، با اینکه مصرف تریاک در ایران روند نزولی دارد اما ایران هنوز در میان کشورهایی است که بالاترین مصرف را در دنیا دارند.
در این گزارش آمده که ایران اخیرا به یکی از تولیدکنندگان متآمفتامینهای غیرقانونی برای بازار جنوب شرقی آسیا تبدیل شده است.
به گفته دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران لابراتوارهای تولید شیشه عمدتاً در محدوده تهران و شهر کرج قرار دارند.
نسبت جنسیتی معتادان هم در کشور در حال تغییر است و درصد معتادان زن در سه سال گذشته از ۵.۲ درصد به ۹.۳ درصد افزایش یافته است.
آقای رحمانی فضلی همچنین گفت: "مواد مخدر صنعتی در آرایشگاههای زنانه و فروشگاهها به فروش میرسد و چون بو و دود ندارد خانوادهها آن را حس نمیکنند."
برای بهرهگیری از این تجارت سه میلیارد دلاری (۱۰ هزار میلیارد تومان)، "قاچاقچیان مواد مخدر با بهرهگیری از فقر مالی در برخی از مناطق کشور سربازان پیادهنظامی برای خود دست و پا کردند و با تنوع در مواد مخدر صنعتی به دنبال افزایش سودآوری برای خود هستند."
آقای رحمانی فضلی همسایگی ایران با "بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در دنیا" (افغانستان) را یکی از دشواریهای مبارزه با مواد اعتیاد آور در ایران دانست و گفت کشت مواد مخدر در افغانستان با حمایت گروههای سیاسی و تروریستی انجام میشود:
"کمک به گروهک داعش نیز از سود حاصل از قاچاق مواد مخدر انجام میشود و این گروه، خود قاچاقچیان مواد مخدر هستند."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر