۱۳۹۴ شهریور ۲۵, چهارشنبه

روزی که جرمی کوربین اعدام‌های ۶۷ را محکوم کرد

روزی که جرمی کوربین اعدام‌های ۶۷ را محکوم کرد
رهبر جدید حزب کارگر، ۲۷ سال پیش نگران جان ایرانیان مخالف رژیم ایران بود

رهبر جدید حزب کارگر انگلستان، ۲۷ سال پیش وقتی پلیس انگلیس مراقب جان نویسنده‌ی«آیات شیطانی» بود، ضمن اشاره به اعدام‌های سال ۶۷، خواستار چنین حفاظتی برای ایرانیانی شد که در معرض خطر عوامل نظام بودند.
انتخاب جرمی کوربین به رهبری حزب کارگر انگلستان به مذاق خیلی‌ها خوش نمی‌آید، به‌ویژه به خاطر رابطه خوبش با شبکه پرس‌تی‌وی جمهوری اسلامی.
وقتی آیت‌الله خمینی با تحریک اطرافیانش علیه جان سلمان رشدی فتوایی برای کشتن نویسنده‌ی کتاب «آیات شیطانی» صادر کرد، کمتر کسی انتظار داشت که یک نماینده‌ی جوان حزب کارگر در پارلمان انگلستان، خواستار مراقبت از جان ایرانیانی شود که در معرض خطر از سوی عاملان جمهوری اسلامی بودند.
در دهه ۸۰ میلادی، گروهی از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی در اروپا ترور شدند و معلوم شد در انگلستان نیز، گروهی از فعالان مخالف رژیم تهران، در وضعیت تهدید آمیزی به سر می‌برند.
بعد از اعلام خبر فتوای آیت‌الله خمینی برای گرفتن جان سلمان رشدی، دولت انگلستان برای مراقبت از جان این شهروند خود، تمهیداتی اندیشید و گروه‌های مختلفی شبانه‌روز از رشدی محافظت می‌کردند.
جرمی کوربین، نماینده منطقه ایزلینگتون در مجلس عوام در جلسه‌ی در همین باره خطاب به وزرای دولت چنین گفت: «علاوه بر مراقبتی که به درستی برای دفاع از جان سلمان رشدی ارائه شده، آیا وزیر محترم خارجه با دوست خود وزیر محترم کشور تماس می‌گیرد تا چنین مراقبتی از ایرانیانی که در این کشور زندگی می‌کنند که ممکن است در معرض حمله‌ی مامورانی باشند که از جانب جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند؟ آیا می‌دانند که بر اساس گفته‌ی دوست من، آقای وینیک نماینده محترم والسال به آن اشاره کرده‌اند، بعد از آتش‌بس (جنگ ایران و عراق) بیش از ۳۰۰۰ نفر به خاطر فعالیت‌های سیاسی‌شان در ایران اعدام شده‌اند و عده‌ی زیادی در انتظار اجرای حکم اعدام‌شان هستند؟»
کوربین در ادامه گفت: «این مساله اهمیت زیادی دارد که همه مقابل آنچه دولت ایران با مردم خودش و دیگر نقاط دنیا می‌کند، بایستند. بر همین مبنا، هرگونه تجارت و داد و ستد و اعطای اعتبار به این کشور، خطا است و از همه مهم‌تر فروش هر گونه سلاحی از سوی هر کشوری [به ایران] که می‌تواند برای سرکوب سیاسی مردم ایران مورد استفاده قرار گیرد، مایه‌ی انزجار است.»

هیچ نظری موجود نیست: