۱۳۹۵ تیر ۲۸, دوشنبه

در پی انتقاد خبرگزاری سپاه؛ پلمب مهدکودک‌های دارای استخر مختلط


معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران گفت: هیچ مهد‌کودکی حق برگزاری استخر مختلط را ندارد و در صورت مرتکب شدن به چنین تخلفی، آن مهدکودک پلمب می‌شود.

به گزارش تسنیم، ابراهیم غفاری درباره تخلف برخی از مهدهای کودک در برگزاری استخرهای مختلط اظهار کرد: هفته گذشته در پی گزارشی مبنی بر برگزاری استخرهای مختلط در مهدکودک‌ها، به مهد‌های دارای  استخر که تعداد آنها به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد، سرکشی کردیم و موردی در این مهدکودکها مشاهده نشد.

وی متذکر شد: اگر مهدکودکی دارای فوق برنامه‌ای با عنوان «استخرهای مختلط» باشد، دچار تخلف شده است و با این مجموعه صد‌در‌صد برخورد می‌شود چرا که بخشنامه‌‌ای برای رعایت ضوابط و استاندارد‌ها به تمام مهدهای کودک ابلاغ شده است.

غفاری تصریح کرد: هیچ مهد‌کودکی حق برگزاری استخر مختلط را ندارد و در صورت مرتکب شدن به چنین تخلفی، آن مهدکودک پلمب می‌شود.

گفتنی است، اخیرا در برخی از مهدکودک‌ها، برگزاری برنامه استخر مختلط در جدول برنامه رسمی آنها قرار گرفته است و این مهدها در پناه حاشیه امنی که برای این تخلف خود احساس کرده‌اند، حتی عکس‌های برگزاری برنامه استخر مختلط در مهد کودک خود را نیز با افتخار بر روی وب‌سایت رسمی خود قرار داده‌‌اند؛ به طور نمونه مهدکودک «ش» در خیابان آفریقای تهران ضمن برگزاری استخر مختلط در برنامه‌های آموزش رسمی خود، اقدام به انتشار تصاویر و عکسهای آن نیز بر روی سایت اختصاصی خود کرده است.

متهم اول پرونده حمله به سفارت عربستان: خبر تجمع را در گروه‌های منتسب به سپاه خواندم


 
دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان غیرروحانی حمله به سفارت عربستان در تهران، در شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کارکنان دولت آغاز شده است. متهم اول پرونده از عملکردش ابراز پشیمانی کرده و گفته است که خبر تجمع را در گروه های منتسب به سپاه پاسداران دیده بود.

به گزارش بی بی سی، در این دادگاه به پرونده ۲۱ متهم رسیدگی می شود. قاضی فرشید دهقانی ریاست دادگاه را به عهده دارد.

سرپرست مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت امروز ۲۸ تیرماه گفت که اکثرا متهمان در جلسه بودند و برخی هم که در جلسه امروز حضور نداشتند وکلای‌شان حاضر شدند.

موضوع اتهام "مشارکت در تخریب عمدی اموال سفارت عربستان و اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی" است. در جلسه امروز به پرونده ۱۴ نفر از متهمان رسیدگی و ادامه بررسی‌ها به فردا موکول شد.

به گزارش ایسنا، متهم ردیف اول پرونده درباره حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان خطاب به قاضی گفت: "من در گروه‌های منتسب به سپاه [در شبکه های اجتماعی] خواندم که تجمعی به نشانه اعتراض به رژیم آل سعود برگزار می‌شود و من با توجه به کشتار مردم در منا، حادثه فرودگاه
جده و جنایات دیگری که در یمن و سوریه اتفاق افتاده بود احساس کردم برای دادخواهی مردم غزه که عموما شیعه هستند، اعتراضی باید انجام شود".

بر اساس گزارش ها متهم اول پرونده در دفاعیات خود گفته "من نمی‌دانستم که تجمع مجوز ندارد" و "از عملکرد خودم پشیمانم زیرا دل آقا [علی خامنه ای] شکست".

خامنه ای کمتر از یک ماه پس از حمله به سفارت عربستان این اقدام را "به ضرر کشور و به ضرر اسلام و به ضرر همه" خوانده بود، اما در عین حال گفته بود: "این را بهانه قرار ندهند برای اینکه جوان های انقلابی ما را مورد تهاجم قرار بدهند".

پرونده حمله به سفارت عربستان که به قطع روابط دو کشور انجامید، متهم روحانی هم دارد که بر اساس رویه های جاری در قوه قضائیه ایران، محاکمه این افراد در دادگاه ویژه روحانیت خواهد بود.

غلامحسین محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضائیه ایران اوایل سال جاری خورشیدی از صدور کیفرخواست برای ۴۸ نفر از حمله‌کنندگان به سفارت عربستان خبر داده و گفته بود "پرونده حدود ۳ - ۴ نفر هم در دادسرای روحانیت است."

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران حدود سه هفته پیش خطاب به رئیس قوه قضائیه خواستار روشن شدن وضعیت قضایی آمران و عاملان حمله به سفارت عربستان شده بود.

حمله دی ماه گذشته به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری سعودی در مشهد در اعتراض به اعدام یک روحانی شیعه در عربستان، باعث شد که این کشور روابط خود را با ایران قطع کند. با قطع روابط دو کشور، اختلافات ایران و عربستان روندی فزاینده گرفته و از جمله به لغو حج تمتع امسال برای زائران ایرانی منجر شده است.


به فاصله کوتاهی پس از حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران، محسن کاظمینی فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران، با "بسیار غلط و اشتباه" توصیف کردن این اقدام گفته بود "حمله به سفارت عربستان، آن طور که برخی می‌خواهند القا کنند، یک اقدام خودجوش مردمی نبوده و حرکتی کاملا حساب شده و با طرح‌ریزی قبلی بوده" است.

 

عفو‌بین‌الملل: جان زندانیان سیاسی بیمار در ایران در خطر است



سازمان عفو‌بین‌الملل درگزارشی که در اولین ساعات صبح روز دوشنبه (۱۸ ژوئيه/ ۲۸ تیر) منتشر کرده نسبت به وضع نگران کننده بیمارانی که به دلایل سیاسی و عقیدتی در ایران زندانی هستند، هشدار داده است. در این گزارش آمده است که حکومت ایران با دریغ کردن داروها و امکانات درمانی که این زندانیان لازم دارند، آن‌ها را در معرض خطر جدی مرگ، ناتوانی دائمی و یا سایر آسیب‌های جبران ناپذیر قرار داده است.

به گزارش دویچه وله، عفو بین‌الملل در گزارش تازه خود نوشته است شواهد نشان می‌دهند که دستگاه قضایی ایران، بویژه دفاتر دادستانی و ادارات زندان‌ها، عمدا از دادن امکانات درمانی به زندانیان خودداری می‌کنند تا از این حربه برای ارعاب یا مجازات و یا تغییر مشی آن‌ها استفاده کنند. در مواردی نیز این حربه برای گرفتن اعترافات اجباری و اظهار ندامت بکار گرفته می‌شود.
فیلیپ لوتر، مدیر بخش خاورمیانه و شمال ‌آفریقا در عفو بین‌الملل به وضع "تلخ" زندان‌های ایران اشاره می‌کند و می‌گوید بیماری زندانیان سیاسی "بیرحمانه" انکار وسلامتی‌شان به "گروگان" گرفته شده است. او تاکید می‌کند: «دسترسی به امکان مداوا، حق مندرج در قوانین بین‌المللی و قوانین ایران است و قرار ندادن آن در اختیار زندانی نوعی شکنجه محسوب می‌شود.»
در این گزارش به ۱۸ مورد اشاره شده که در آن‌ها وضع زندانی بسیار خطرناک است اما دفتر دادستانی در اغلب موارد حاضر به دادن اجازه انتقال آن‌ها به بیمارستان و یا فرستادن آن‌ها به مرخصی درمانی نیست و حتی توصیه پزشکان را نیز نادیده می‌گیرد و انکار می‌کند.
در چندین مورد نیز یا داروهای آنان قطع شده‌ و یا از داروهای بی‌ارزش برای "درمان" استفاده شده است. هم‌چنین در این گزارش به غل و زنجیر کردن بیماران به تخت اشاره شده که مایه رنج و درد بیشترشان و کبودی دست و پای‌آن‌ها شده است.
زندانیانی که عفو بین‌الملل با آن‌ها مصاحبه کرده به مواردی اشاره کرده‌اند که پزشک در سوء رفتار با زندانی همدست بوده است. پزشکانی که بیماری خطرناک این زندانیان را کم اهمیت جلوه داده‌اند و به جای درمان، تنها آرام‌بخش یا مسکن به آن‌ها داده‌اند.
کارکنان مرد بیمارستان‌ها و زنان زندانی
در گزارش عفو بین‌الملل به وضع وخیم زنان زندانی سیاسی اشاره شده است. گزارش می‌گوید که حداقل درمانگاه زندان اوین به طور کامل توسط کارکنان مرد اداره می‌شود و زندانیان زن با مشکلات بسیار بیشتری روبرو هستند. آن‌ها در موارد متعدد به همین دلیلی از آزمایش‌ها و رسیدگی‌های لازم محروم شده‌اند. هم‌چنین به تهمت و آزار جنسی علیه این زنان به دلیل "عدم رعایت حجاب" اشاره شده است.
عفو بین‌الملل از حکومت ایران خواسته است که هرچه سریع‌تر به محرومیت‌های زندانیان سیاسی از دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی پایان دهد.
در این گزارش نام گروهی از زندانیان که در شرایط وخیم سلامتی قرار دارند نیز آمده است. از جمله این افراد زینب جلالیان، یک زندانی زن کرد است که خطر نابینایی او را تهدید می‌کند. خانواده او می‌گویند که علت این مسئله، شکنجه او و زدن سرش به دیوار در زندان است. مقام‌های زندان بارها تقاضای او برای انتقال به بیمارستان را رد کرده‌اند و گفته‌اند که او اول باید "توبه" کند.
امید کوکبی، فیزیکدان مطرح ایرانی که به ۱۰ سال زندان محکوم شده، مبتلا به سرطان پیشرفته کلیه است. نتیجه آزمایش‌های او در ماه آوریل امسال نشان داد که خطر مرگ او را تهدید می‌کند. افراد خانواده او می‌گویند که امید کوکبی مدتی طولانی در انتظار انتقال به بیمارستان بوده است، اما مقام‌های زندان با این انتقال موافقت نکردند و دکتر زندان حتی او را معاینه دقیق نکرده و تنها به دادن قرص‌های مسکن اکتفا کرده است. عکس‌های امید کوکبی که درحال نزار به تخت زنجیر شده، در شبکه‌های اجتماعی انزجار بسیاری را برانگیخت.
افشین سهراب‌زاده، زندانی کرد که به ۲۵ سال زندان محکوم شده است، مبتلا به سرطان معده است و آن قدر در رسیدگی به او اهمال شد که خونریزی شدید معده کرد و تنها آن زمان بود که با قرار وثیقه سنگین با مرخصی درمانی او موافقت شد.
یکی دیگر از این زندانیان عفیف نعیمی، یکی از رهبران انجمن بهائیان است که به ۱۰ سال زندان محکوم شده است. او از بیماری لخته شدن خون رنج می‌برد و نیاز به درمان مداوم ومستمر دارد. عدم دسترسی به دارو و درمان می‌تواند موجب مرگ او شود.

بسیاری از زندانیان سیاسی که از بیماری‌های مهلک رنج می‌برند، برای اعتراض به این رفتار دست به اعتصاب غذا زده‌اند تا شاید مقام‌های مسئول را وادار به واکنش کنند. اما در برخی موارد همین کار منجر به مجازات شدیدتر آن‌ها شده است. از جمله در مورد علیرضا رسولی که به سه سال و نیم حبس محکوم شده بود، اما پس از اعتصاب غذا سه سال دیگر هم به محکومیت او اضافه شد. علیرضا رسولی مبتلا به یک بیماری استخوانی در ناحیه پاست و نیاز به عمل جراحی دارد.

۱۳۹۵ تیر ۲۴, پنجشنبه

افشاگری برادرانه

افشاگری برادرانه؛ چوپان برادرم راننده آقای رئیس است!/ رئیس فدراسیون بسکتبال ایران آمریکایی است! / کل فامیل استخدام شدند


کمال مشحون درباره رئیس کنونی فدراسیون بسکتبال گفت: از آنجا که قبلا ما حدود ۵۰۰ راس گوسفند داشتیم اما حالا برادرم (م)صاحب چند گاوداری است مگر او چه کار کرده که آن قدر سرمایه جمع کرده به جرات می گوییم او سرمایه اش از احمدی نژاد بیشتر است.
خبرگزاری موج؛:  کمال مشحون عضو تیم ملی بسکتبال در بازی های آسیایی ۱۹۵۱ دهلی می تواند زوایای دیگری از تاریخچه بسکتبال ایران را آشکار کند. بازی هایی که خانمی با لباس سپید پای سکوی سوم آمد و مدال برنز را به گردن کمال و بازیکنان دیگر تیم ایران انداخت. او می خواهد از مسائل پشت پرده انتخاب برادرش در فدراسیون بسکتبال و اینکه چگونه توانست از این فدراسیون به پول های کلان برسند را بازگو کند. این گفتگو بر اساس اظهارات و ادعاهای مشحون تنظیم و منتشر شده است که در ذیل می خوانید:
*از مرگ ایرج خدری و صحبت های رضا مشحون که گفته ایرج خودش دست فروشی را انتخاب کرده بگویید؟
متاسفانه شنیدم ایرج خدری یکی از بسکتبالیست های خوب کشورمان ازبین ما رفت، که خیلی از این موضوع ناراحت شدم به همین دلیل هم به دوستان در آمریکا زنگ زدم تا کمکی به این عزیز از دست رفته بکنیم در آخر هم مبلغ ۱۳ هزار دلار برایش جمع شد.
اما برادرم که چندی پیش راجع به مرحوم خدری صحبت کرده خیلی بی خود کرده که گفته خودش راهش را انتخاب کرد، مگر شما برای این ورزشکار کاری کردید که او اقدام به دست فروشی نکند. ضمن اینکه دست فروشی شرف دارد به خوردن بیت المال زیرا حق الناس نمی کند. اگر خدری بازیکن سابق تیم ملی بسکتبال را که از بیکاری و نداری به دستفروشی در خیابان ها روی آورده بود به جای خواهرزاده و برادرزادهایشان سرکاری می گماردند جایگاه بازیکن ملی کشورمان حفظ می شد. باید تاکید کنم که رضا مشحون درک خوبی از معرفت و زندگی ندارد.
*شما به چه دلیل می گویید برادرانتان حق الناس کردند؟
از آنجا که قبلا ما حدود ۵۰۰ راس گوسفند داشتیم اما حالا برادرم (م) صاحب چند گاوداری است. مگر او چه کار کرده که آنقدر سرمایه جمع کرده به جرات می گویم او سرمایه اش از احمدی نژاد بیشتر است. او چگونه گوشت رستوران آتشین را می آورد مگر غیر این است که گوسفندان  پیر را می کشد و به اسم بره به رستوران می دهد. اصلا سوال من این است که چرا برادر من چندین سال رییس فدراسیون است او که حتی دو کلمه انگلیسی بلد نیست.
*طبق گفته خودتان چطور است که برادرتان مدتهاست رئیس فدراسیون است؟
من می دانم که برادرم به یکی از مقامات بالا وصل است که وزیر هم زورش به او نمی رسد ضمن اینکه خود وزیر و مسئولان فدراسیون هم با او دستشان  در یک کاسه است. مگر می شود کسی که همه می دانند بازنشسته و دو تابعیت است را دوباره در راس کار قرار داد، پس باید پشتش گرم باشد که با خیال راحت انتخابات فدراسیون را برگزار می کند. او برای تمام انتخابات رقبای خودش را فریب داد تا به عنوان رقیب حاضر شوند تا تنور انتخاباتیش داغ باشد.
*شما که حرف های زیادی برای گفتن دارید تا به حال با جایی گفتگو کردید ؟
یک بار با یک خانم مصاحبه کردم که برادرم او را به دادگاه کشاند اما من از هیچ فردی ترسی ندارم حتی حاضرم برای گفتن واقعیت به زندان هم بروم شما هم صدای من را ضبط کنید.
*چرا در فدراسیون بسکتبال اختلاف نظر زیاد است؟
در این فدراسیون فردی جرات حرف زدن ندارد اگر  بخواهد علیه برادرانم حرف بزنند سریع به او انگ می چسبانند و او را بیچاره می کنند. متاسفانه بعضی از خبرنگاران هم دست نشانده های آن ها هستند به همین دلیل است که اختلاف زیاد است، دیکتاتوری عمل کردن برادرم دلیل اصلی است.
*آیا برادرتان گرین کارت آمریکا دارد؟
ببینید من از شما سوال دارم کشور آمریکا برای ویزا دادن خیلی سخت می گیرد چطور است که برادر من سالی ۵-۶ بار به آمریکا می رود، چرا باید برادرم بعد از مسابقات جام الماس چین  به بهانه مریضی به آمریکا برود که بعد متوجه شویم برای عروسی بچه خواهرم رفته پس مطمئن باشید برادرم تبعه کشور آمریکا است.
*در فدراسیون کدامیک از فامیل هایتان کار می کنند؟
برادرزاده هایم، دو برادرم ، خواهر زاده هایم و چوپان گاوداری  که در مجموع بخواهیم حساب کنیم فدراسیون خانوادگی اداره می شود. اگر وزارت ورزش فشار نمی آورد همچنان رضا مدیر فنی تیم ملی باقی می ماند.
*چوپان گاوداری برادرتان چه کاره است؟
محمود او را راننده شخصی اش کرده  است.
*راستی گفتید برادرتان از طریق فدراسیون پول خیلی زیادی بدست آورده، درست است؟
بله!  زمانی که من رئیس فدراسیون بودم او را به عنوان دبیر انتخاب کردم که بزرگترین اشتباه زندگی ام بود. او از این طریق برای خودش اسم و رسم درست کرد و رئیس فدراسیون شد. آن موقع  محمود یک زندگی معمولی داشت اما بعد از سرازیر شدن پول ورزش زندگی اش از این رو به آن رو شد او از کجا این پول هنگفت را آورده؟ ما که از مال پدری پولدار نشدیم پس معلوم است از چه طریقی سرمایه دار شده است.
*یعنی بر اساس این ادعا شما معتقدید برادرتان از طریق فدراسیون رانت خواری کرده است؟
بله؛ من چند نمونه مثال می زنم …
چرا باید رئیس هیات بسکتبال ملارد شهردار آنجا باشد چون گاوداری برادرم آنجاست؟ چرا آقای صفری رئیس هیات قزوین برای بقای خودش باید جلوی چشم محمود باشد چون یونجه گاوداریش را می دهد؟! پس ببینید برادر من چگونه از موقعیت اش سوء استفاده می کند.
*در پایان حرفی برای گفتن دارید؟
من می خواهم در حضور خبرنگاران و پیشکسوتان نشستی داشته باشم تا دست برادرانم را رو کنم.

به گزارش خبرگزاری موج، تماس با رئیس فدراسیون بی نتیجه بود و نتوانستیم در مورد این اظهارات نظر برادر را کسب کنیم اما خبرگزاری موج بر اساس قانون مطبوعات آماده گفتگو و پاسخگویی رئیس فدراسیون است.

پرداخت متعدد پاداش‌های میلیون تومانی در دولت احمدی‌نژاد

نماینده مجلس: پرداخت متعدد پاداش‌های ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومانی در دولت احمدی‌نژاد/ مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان ۳۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرند

عضو فراکسیون امید در مجلس دهم گفت: در یکی از صندوق‌های بازنشستگی شرکت نفت در سال ۸۸ در دولت نخست احمدی‌نژاد، پاداش ۹۰۰ میلیون تومانی تصویب و پرداخت شده است که این مبلغ را باید با درنظر گرفتن تورم در این سال‌ها محاسبه کرد که به نرخ امروز بسیار هنگفت خواهند بود.

علی بختیار در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با اشاره به پرداخت پاداش صدها میلیون تومانی صندوق بازنشتگی شرکت نفت در دولت اول احمدی‌نژاد، گفت: رسیدگی به حقوق و مزایای مدیران، اعضای هیات مدیره و تمامی بخش‌های نظام اعم از دولتی، شبه‌دولتی، غیردولتی و بخش‌های عمومی دولتی امری ضروری است.

لزوم نظارت بر پرداخت‌های سازمان‌های غیردولتی

او گفت: متاسفانه در جریان برخورد با پرداخت حقوق‌های نامتعارف، صرفاً درمورد شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی تمرکز می‌شود که البته باید نهادهای نظارتی همچون دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور این بخش‌ها را مورد نظارت قرار دهند اما در کنار آن، باید نهادهای عمومی غیردولتی و صندوق‌های بازنشستگی همچون صندوق بازنشستگی شرکت نفت مورد نظارت قرار گیرند.

حقوق‌ها و پاداش‌های نامتعارف مربوط به دولت فعلی نیست

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس دهم خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر این است که پرداخت این حقوق‌ها، صرفاً مربوط به دولت فعلی نیست و این تخلف‌ها در دولت گذشته نیز انجام شده و باید در راستای شناسایی متخلفان اقدام کنیم و آن‌ها را تحت تعقیب قرار دهیم چراکه اگر کسی حقوق مردم را پایمال کند، مشمول مرور زمان نخواهد شد.

پرداخت پاداش ۹۰۰ میلیون تومانی در صندوق بازنشستگی نفت دولت اول احمدی‌نژاد

عضو فراکسیون امید در مجلس توضیح داد: در دولت آقای احمدی‌نژاد پاداش‌های کلانی پرداخت شده که تنها در یک مورد در یکی از صندوق‌های بازنشستگی شرکت نفت در سال ۸۸ در دولت نخست احمدی‌نژاد، پاداش ۹۰۰ میلیون تومانی تصویب و پرداخت شده است که این مبلغ را باید با درنظر گرفتن تورم در این سال‌ها محاسبه کرد که به نرخ امروز بسیار هنگفت خواهند بود.

پرداخت متعدد پاداش‌های ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومانی در دولت احمدی‌نژاد

بختیار تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که این پاداش ۹۰۰ میلیون تومانی، تنها یکی از موارد پرداخت چنین پاداش‌هایی در صندوق بازنشستگی نفت دولت احمدی‌نژاد است و در موارد متعدد دیگری مبالغ ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومان نیز به‌عنوان پاداش پرداخت شده است.

او گفت: امروز اگر مدیرعامل بانک رفاه را زیرسوال می‌بریم که چرا حقوق بالا دریافت کرده، توجه نمی‌کنیم که این پرداخت توسط ذی‌حساب مالی دولت انجام نشده است. این بانک رفاه تحت نظارت دولت نیست، ‌ بلکه زیرنظر صندوق تامین اجتماعی است و نظارت مالی ازسوی دولت انجام نمی‌شود.

مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان ۳۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرند

این عضو فراکسیون امید همچنین اعلام کرد: درحالی که حقوق معلمان و فرهنگیان کشور در بهترین حالت به دو میلیون تومان در ماه نیز نمی‌رسد، صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ۳۰ میلیون تومان به مدیران خود پرداخت می‌کند.

بختیار گفت: ببینید اعضای هیات مدیره بانک سرمایه چه مقدار دریافت می‌کنند و پرداختی حقوق‌های کارکنان شرکت‌های زیرمجموعه این بانک چه مقدار حقوق می‌گیرند.

پرداخت حقوق‌های نامتعارف در بهزیستی و کمیته امداد

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خاطرنشان کرد: شاهد هستیم در شرکت‌هایی همچون بهزستی یا کمیته امداد امام خمینی (ره) یک مدیر در فلان شهرستان، دو برابر مدیری در‌‌ همان سطح در شهرستانی دیگر دریافت می‌کند. بنابراین باید سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و دیگر سازمان‌ها و نهادهای غیردولتی نیز مورد نظارت قرار گیرند.

بختیار در پایان تصریح کرد: باید توجه کنیم که در رسیدگی به این مشکلات با دقت و جدیت عمل شود و همگی به دور از اغراض سیاسی به دنبال حل مشکل باشیم.

چطور خامنه ای ظریف را سنگ روی یخ کرد؟

 

ایران وایر : صادق خرازی، دیپلمات باسابقه ایرانی ۱۱ بهمن ۹۳ در کشاکش مذاکرات هسته ای ایران و ۵+۱ در دفاع از محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران گفت: «زمانی که ایشان [ظریف] به عنوان وزیر خارجه معرفی شد، رهبری از من سوال کردند نظر شما چیست؟ گفتم ایشان خلاف حرف شما عمل نخواهد کرد و رهبر فرمودند بله، ایشان وقتی نماینده سازمان ملل بودند، همکاری کاملی داشتند».
۱۶ ماه بعد، حسین موسویان، دیگر دیپلمات باسابقه ایرانی در گفت و گو با روزنامه وقایع اتفاقیه متعلق به صادق خرازی گفت: «احساس می کنم آقای ظریف در جریان برجام سرخورده شده اند و توقع اینکه از سوی خودی ها متهم به خیانت و مزدوری شوند، نداشتند، ضمن اینکه با دیدن دعواهای جناحی داخلی هم محتاط شده اند.»
بین این دو روایت چه رابطه ای وجود دارند؟ بگذارید برگردیم به ۲۷ دی ماه ۱۳۹۴، روز اعلام اجرایی شدن برجام. محمدجواد ظریف پیش از اینکه از وین به تهران باز گردد، در صفحه فیس بوکش به مردم ایران تبریک گفت، از فرودگاه یک راست رفت مجلس؛ در آغوش نمایندگان مجلس، یکی پیشانی اش را بوسید، دیگری با او عکس یادگاری گرفت، علی لاریجانی، رییس مجلس از او تشکر کرد و حسن روحانی، رییس جمهور ایران که آمده بود مجلس لایحه بودجه بدهد، لبخندزنان او را در آغوش گرفت. او ۲۷ دی ماه قهرمان بازی بود، مدت ها بود که قهرمان افکار عمومی بود. یک دیپلمات ماهر و محبوب که تبدیل به سرمایه اجتماعی و سیاسی شده بود و مرتب با رای مردم مرد سال سیاست می شد. ظریف معتمد رهبری توصیف می شد، با قاسم سلیمانی دو بال پرواز ایران خوانده می شدند، چشم امید و چراغ تدبیر کابینه روحانی بود، کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شناخته می شد و حتی می گفتند همین ۹۶ کاندیدا شود، کسینجر ایران لقب گرفت، مصدق دوران، امیرکبیر عصر، آرش کمانگیر، قهرمان دیپلماسی و به تعبیر علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، فرزند انقلاب و مامور جمهوری اسلامی.
این اما فقط یک روی سکه زندگی سیاسی ظریف است، بگذارید چند نمونه را بررسی کنیم. ۱۵ روز قبل از اجرایی شدن برجام، گروهی از تندروها پس از اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه مخالف دولت عربستان به سفارت عربستان در ایران حمله و آن را تسخیر کردند. ظریف، ۱۶ دی ماه این واقعه را تاسف بار خواند و گفت حتما با این افراد برخورد جدی می شود.
۳۰ دی ماه ۹۴ اما رهبر جمهوری اسلامی علیرغم اینکه حمله به سفارت را «بسیار بد» توصیف کرد، به دفاع تمام قد از جوانان انقلابی برخواست و گفت حمله به سفارت عربستان نباید بهانه ای شود که «جوان های انقلابی ما را مورد تهاجم قرار بدهند». اظهارات علی خامنه ای عملا تمام تلاش ها برای برخورد با عوامل حمله به سفارت عربستان را به حاشیه برد. ماجرای حمله، مهم ترین ضربه منطقه ای به حیثیت دیپلماسی ایران و ظریف بود.
در دومین ماجرا، ۵ روز پیش از اعلام اجرایی شدن برجام ۱۰ ملوان آمریکایی توسط سپاه پاسداران بازداشت شده بودند تا دومین ضربه کاری به فضای تازه دیپلماتیک ایران وارد شود. تماس های فشرده تلفنی جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا و محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران موثر واقع شد و آنها آزاد شدند. خروجی ناگزیر این ماجرا که در بدترین شرایط رخ داد، تشدید فضای منفی علیه ایران در آمریکا و تقویت فضای ایران هراسی بود. ۴ بهمن ۹۴، یک هفته پس از اجرایی شدن برجام علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با پاسداران بازداشت کننده ملوان های آمریکایی گفت: «کارتان بسیار عالی، جالب و درست بود ... این حادثه کار خدا بود» و به آنها نشان نظامی داد.
فقط رویدادها نبودند. استراتژی ظریف درباره حفظ برجام روشن بود. او مهم ترین ضمانت اجرایی شدن برجام را در هم تنیده شدن روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها از جمله غربی ها می دانست تا «برای کسی صرف نداشته باشد زیر قطعنامه بزند» و از این منظر سفرهای هیات اقتصادی به ایران را «ضمانت توافق» توصیف می کرد. مخالف شماره یک این رویکرد اما در راس نظام ایستاده بود که ادغام در اقتصاد جهانی را خسارت و شکست دانست و نتیجه ان را «بلعیدن اقتصاد ایران به وسیله هاضمه اقتصاد بین المللی و جهانی که سردمدار آن هم آمریکاست»، توصیف کرد. خامنه ای همگام با مخالفت، خط موازی هم تعریف کرد و در شش ماه گذشته بار دیگر موتور اقتصاد مقاومتی را روشن کرد،‌ درباره رفت و آمد هیات های اقتصادی بیگانه به ایران هشدار داد، حضور هیات های اروپایی را بی حاصل و کاغذی توصیف کرد، گفت «دنیا که فقط اروپا نیست» و از گسترش روابط به روسیه و چین دفاع کرد. دیپلماسی اقتصادی رهبری بر درون گرایی و انزواگرایی استوار بود با این انگیزه که «ما می توانیم در مقابل آمریکا بایستیم و تحریم های او در ما اثر نکند»،
ضربه به برجام محدود به این نبود. در کشاکش ماه هایی که ظریف و سایر مذاکره کنندگان به تشریح دستاوردهای برجام مشغول بودند، رهبر جمهوری اسلامی پیامد توافق را «خسارت محض» توصیف کرد. عبارتی که به سرعت همراه با عکس های ظریف پوستر و سوژه محبوب تندروها شد.
ضربه های پنهان به حیثیت سیاسی ظریف اما قوی تر هم بودند. تیرماه ۹۴ خامنه ای گفت کسانی که با اظهارنظرهایشان دشمنی آمریکا را بزک می کنند، خائن هستند و ۱۴ آبان ۹۴ نشریه «خط حزب الله» وابسته به دفتر رهبر جمهوری اسلامی در «رمزگشایی از خیانت بزک» به یکی از جملات ظریف اشاره کرد.
دامنه مخالفت های علنی رهبر جمهوری اسلامی با وزیر امورخارجه گاه علنی تر بود. ۲۵ خرداد امسال خامنه ای تنها دو روز پس از گزارش وزیر امورخارجه ایران به مجلس که بخش اعظم آن توضیح درباره رفع تمامی مبانی سیاسی و حقوقی تحریم ها بود، گفت:‌ «مدام نگویید تحریم ها برداشته شده.» ظریف در گزارش به مجلس گفت: «نباید خودمان این [تحریم بانکی]‌ را تبلیغ کنیم، تنها جایی که تبلیغ می کنند برخی دوستان در داخل هستند» و از خامنه ای جواب شنید: «مسئله معامله بانک ها حل نشده و بانک های بزرگ معامله نمی کنند... این از اشکالات بزرگ است».
خط قرمز هم یک نمونه دیگر از تقابل خامنه ای با گفته های ظریف بوده است. وزیر امور خارجه در گزارش رسمی به مجلس از رعایت همه خط قرمزها خبر داد، خامنه ای در سخنرانی علنی اعلام کرد: «وزیر خارجه ما در مواردی به بنده گفت که ما این خط قرمز را نتوانستیم حفظ کنیم.»‌ این روزها تندروها این پازل ها را برای اثبات دروغ گویی ظریف کنار هم می چینند.
ضربه های ریز هم قابل توجه بودند. ۷ اردیبهشت محمدجواد ظریف در آمریکا می گوید دولت ایران از برگزاری نمایشگاه و مسابقه هولوکاست حمایت نمی کند و او هم به این نمایشگاه نمی رود. یک ماه بعد رسانه ها تیتر می زنند: «قدردانی رهبر انقلاب از برگزاری مسابقه بین المللی هولوکاست.»
در ماه های اخیر ضربه نهایی را اما فرمانده سپاه قدس زد. در کشاکش تلاش های دیپلماتیک برای گفت و گوهای منطقه ای بیانیه قاسم سلیمانی علیه دولت بحرین بار دیگر دیپلماسی موازی نظامی را به رخ همگان کشید. ۵ روز بعد از بیانیه قاسم سلیمانی، رهبر جمهوری اسلامی جمله ای از بیانیه را تلویحا تکرار کرد تا حمایتش را نشان دهد: «تعرض به شیخ عیسی قاسم یعنی برداشتن مانع از مقابل جوان های پرشور و پرحماسه بحرینی که اگر بیفتند به جان نظام حاکم، از هیچ راه دیگری نمی توانند آنها را ساکت کنند.» رسانه ها گزارش دادند در تنش های داخلی درباره بیانیه سلیمانی، ظریف استفعا داده ولی با استعفایش مخالفت شده، ۱۰ روز بعد خامنه ای لحنش را درباره بحرین آرام تر کرد ولی کار از کار گذشته و دیپلماسی ظریف ناک اوت شده بود.
می توان نمونه های دیگری هم یافت، نمونه هایی که حال و روز برجام و ظریف را در یکسالگی توافق خیلی خوب نشان می دهند. او حرف خامنه ای را روی زمین نگذاشت ولی رهبر جمهوری اسلامی جسد او را در قبر سیاست گذاشت؛ سنگ روی یخ.

بازداشت یک دانشجو با اتهام فعالیت در تلگرام



دادستان خراسان رضوی خبر از دستگیری یک دانشجو داد. وی متهم است مدیر پنج کانال تلگرامی به گفته وی «غیراخلاقی» بوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،  “ر-ک” که متهم به راه اندازی و مدیریت پنج کانال در تلگرام بود بازداشت شد.

“ر-ک” جوان ۲۴ ساله ای که دانشجوی رشته حقوق است. وی به اتهام مدیریت پنج کانال و گروه تلگرامی شده که هر کدام از گروه ها و کانال هایش بیش از ۸۵۰۰ عضو داشته است.

کانال هایی که این دانشجو مدیریت آنها را بر عهده داشته است، با نام‌های پاریس کوچولو، پاریس بزرگ، گل نارستان و… فعالیت می کرده است.

دادستان خراسان رضوی مدعی شد متهم فعالیت «غیر اخلاقی» داشته است.

کاریکاتور / اتهام‌زنی کریمی قدوسی به حسین فریدون



کریمی قدوسی، نماینده مشهد  چند روز پیش ادعا کرده بود که حسین فریدون برادر رییس جمهور با تقلید صدای حسن روحانی به مسئولان کشور دستوراتی داده است. او اعلام کرده است که فریدون صدای برادرش را تقلید کرده و تلفنی به مولاوردی معاون رییس جمهور گفته است که به یک سفر نرود.

روزنامه شرق در حاشیه این اتهام زنی این کاریکاتور را منتشر کرده است.

هاشمی رفسنجانی: کوته‌نظر‌ها هم با برجام مخالفند، هم با رفع حصر



به گزارش رادیو فردا، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز چهارشنبه، ۲۳ تیرماه، در کرمان با انتقاد از مخالفان برجام گفت: «برخی کوته‌نظری‌هایی است که در داخل کشور صورت می‌گیرد که هم با برجام مخالفت می‌کنند و هم با رفع حصر.»

به گزارش وب‌سایت «روز نو»، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که به استان کرمان سفر کرده است در نشست مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران استان کرمان تأکید کرد: «دستاوردهای برجام بسیار زیاد است، اما این دستاوردها از چشم مردم دور مانده است.»

پایگاه اطلاع‌رسانی رسمی اکبر هاشمی رفسنجانی نیز گزارشی از سخنان او در جریان سفر به کرمان منتشر کرده، اما در این گزارش سخنان او درباره رفع حصر نیامده است.

میرحسین موسوی٬ مهدی کروبی و زهرا رهنورد سه چهره شاخص اعتراض‌های سال ۱۳۸۸، از بهمن ۸۹ بدون برگزاری دادگاه در حبس خانگی به سر می‌برند و تاکنون تلاش‌ها برای رفع حصر آنها نتیجه نداده است.

رفع حصر از جمله مطالباتی بود که در انتخابات ریاست‌ جمهوری خرداد ۹۲ از حسن روحانی مطرح می‌شد، او پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌ جمهوری یازدهم، برای حل‌ و فصل رفع حصر قول‌هایی داده بود.

اما کمی پیشتر علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، تصریح کرد که این شورا نمی‌تواند در شرایط کنونی درباره حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی گزارش بدهد.

مهدی کروبی، یکی از محصورین، در فروردین‌ماه امسال در نامه‌ای به حسن روحانی با تأکید بر این که رفع حصر را «در اختیار» او نمی‌داند، خواستار آن شد که رئیس جمهوری از آن چه وی حاکمیت مستبد خواند بخواهد دادگاهی علنی برای محاکمه وی برگزار کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود در سالروز تصویب برجام با انتقاد از کسانی که می‌گویند: «برجام هیچ دستاوردی نداشت»، گفت: «به مسئله فروش نفت توجه کنید که قبلاً چگونه تحریم بودیم، چگونه می‌فروختیم و الان چگونه می‌فروشیم.»

او همچنین با اشاره به وضعیت کشتیرانی ایران افزود: «روزهای قبل از برجام توجه کنید که به هیچ‌ یک از بنادر دنیا اجازه‌ ورود نداشتند یا سقوط هواپیماها را به یاد آورید که معلوم نیست منتقدان با چه منطقی مخالف به‌روز شدن خطوط پروازی ایران هستند.»

به گفته عضو مجلس خبرگان رهبری، دستاوردهای برجام این‌ قدر هست که بتوان به آن «افتخار» کرد. او کار دولت در این زمینه را «بسیار مبنایی و درست» توصیف کرد.

اکبر هاشمی رفسنجانی یکی از افتخارات مذاکرات هسته‌ای را عضویت ایران در طرح «ایتر» اعلام کرد و گفت: «در حالی بود که در سال‌های اول مذاکرات طرف غربی به ما پیشنهاد کرد که به‌ جای اداره سازمان انرژی اتمی خودمان، در «ایتر» مشارکت کنیم که ما نپذیرفتیم.»

«ایتر»، یکی از بزرگ‌ترین همکاری‌ها و پروژه‌های علمی بین‌المللی است که با مشارکت ۳۴ کشور در فرانسه در حال اجراست.

در این پروژه، که یک پروژه بین‌المللی گداخت هسته‌ای است، دانشمندان تلاش می‌کنند با استفاده از همان فرایند هم‌جوشی که در خورشید صورت می‌گیرد، انرژی ارزان، سالم و بادوام فراهم کنند.

دانشمندان ایرانی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد ایران نیز با پروژه «ایتر» همکاری دارند.