علی جنتی، وزیر ارشاد دولت روحانی، روایت جالبی از همدستی مخالفان مذهبی رژیم شاه برای نجات سیدمهدی هاشمی، برادر داماد آیتالله حسینعلی منتظری از حکم اعدام دارد. سیدمهدی هاشمی به خاطر قتل آیتالله ابوالحسن شمسآبادی محاکمه شده بود اما فرزند آیتالله منتظری او را زندانی سیاسی جلوه داد تا از مرگ نجات یابد.
جنتی مینویسد[۱] پس از آن که در سال ۱۳۵۵ سیدمهدی هاشمی و چند نفر دیگر به اتهام این قتل بازداشت شدند، محمد منتظری (فرزند آیتالله منتظری) «که ارتباط بیشتری با سید مهدی داشت، برایش پیغام فرستاد که این جریان به صورت جریانی جنایی در حال بررسی است. اگر قضیه پیش برود، به طور قطع شما را اعدام میکنند. بهتر است شما بیایید مطرح کنید که اصلا مساله ما مساله جنایی نیست و کاملا سیاسی است و به خاطر سوابق مبارزاتی که داریم، رژیم ما را دستگیر کرده و این اتهامات را به ما بسته است».
جنتی شرح میدهد که بعد از رسیدن این پیغام به مهدی هاشمی، او «شروع کرد به نامهنگاری به مجامع حقوق بشر، سازمان عفو بینالملل و سایر سازمانهایی که آن زمان به حمایت از حقوق بشر معروف بودند. مرحوم محمد منتظری در جمع دوستان در خارج هم گفت که ما نیز باید در اینجا روی این مساله سر و صدا کنیم و جوی بسازیم که رژیم مجبور به عقبنشینی شود تا او را در داخل زندان نکشد».
جنتی ادامه داد: «مرحوم محمد منتظری نامههای دفاع از مهدی هاشمی را به مجامع بینالمللی میفرستاد و حتی برخی را به بعضی مطبوعات لبنان میداد. وی در این باره، نامهای نیز برای جیمی کارتر، رییس جمهوری آمریکا فرستاد زیرا کارتر در آن سالها شعار دفاع از حقوق بشر را سر داده بود... منتظری حتی پیشنهاد داد که به این منظور اعتصاب غذایی در پاریس و نیویورک را بیاندازیم».
اعتصاب غذای معروف مخالفان رژیم شاه در کلیسای سن مری پاریس به این صورت راه میافتد. سید محمود دعایی، محمد غرضی، صادق قطبزاده، ابراهیم یزدی، حسن حبیبی، صادق طباطبایی و محمد منتظری، از جمله برگزارکنندگان اعتصاب غذا بودند و جمعی از آنان که در پاریس حضور داشتند، در کلیسای سن مری نماز جماعت برپا میکردند.
گفتنی است که سیدمهدی هاشمی از زندان زمان شاه جان سالم به در برد اما در جمهوری اسلامی و در سال ۱۳۶۶ اعدام شد. او جزییاتی را از معامله پنهانی اسلحه بین ایران، آمریکا و اسراییل فاش کرده بود.
تحصن و اعتصاب غذا در کلیسای سن مری:
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر