۱۳۹۵ فروردین ۴, چهارشنبه

پاک کردن صورت مساله: اعدام برای زنجانی

پاک کردن صورت مساله: اعدام برای زنجانی


به گزارش خبرگزاری‌ها، بابک زنجانی که در دوران تحریم، عامل فروش نفت جمهوری اسلامی بود، از سوی قاضی صلواتی به اعدام محکوم شده است. محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه از صدور حکم اعدام برای ۳ متهم پرونده فساد نفتی خبر داد: «دادگاه متهمان را مفسد فی الارض تشخیص دادند و به این ترتیب زنجانی و همدستانش به اعدام محکوم شدند.»
بابک زنجانی و هم‌دستان او در دوره محمود احمدی‌نژاد در پول‌شویی و انتقال ارز نقش عمده‌ای بازی کرده بودند و در سال‌های پایانی دولت قبلی، زنجانی به رئیس وقت سازمان تامین اجتماعی، سعید مرتضوی نزدیک شد. انتشار فیلمی مربوط به حضور برادر رئیس قوه قضائیه در دفتر مرتضوی برای انجام معاملات و سهم‌گیری پنهانی از سوی محمود احمدی‌نژاد در مجلس نهم، اختلاف میان رئیس دولت و روسای قوای دیگر را تشدید کرد. بعد از آغاز به‌کار دولت جدید، قوه قضائیه پرونده سو استفاده مالی و فساد اقتصادی علیه بابک زنجانی را به جریان انداخت.
بانک زنجانی، یکی از ثروتمندترین افراد ایرانی به حساب می‌آید که بنا به گزارش اسوشیتد پرس، بالغ بر ۱۴ میلیارد دلار است. این محکوم به مرگ، رقمی در حدود دو میلیارد دلار به وزارت نفت بدهکار بود. بسیاری بعد از اینکه پرونده زنجانی به قاضی صلواتی سپرده شد، صدور حکم اعدام برات او را پیشبینی کرده بودند. قاضی صلواتی از جمله قاضیان قوه قضائیه است که به صدور احکام سنگینی که از بالا درخواست شده، معروف است.

قاضی مرگ، متولی «آستان قدس رضوی» شد

قاضی مرگ، متولی «آستان قدس رضوی» شد

 
با حکم آیت‌الله خامنه‌ای، حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی به تولیت «آستان قدس رضوی» منصوب شد.
با مرگ عباس واعظ طبسی، میدان برای تعیین جانشین خالی شد و بر اساس حرف‌هایی که در محافل مختلف تهران و مشهد مطرح بود، بالاخره حکم تولیت آستان قدس روضوی به نام ابراهیم رئیسی ثبت شد.
رئیسی به خاطر عضویت در «کمیسیون مرگ» از جمله قاضیان بدنام جمهوری اسلامی در حوزه حقوق بشر شناخته می‌شود.
متن کامل حکم سید علی خامنه‌ای به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
جناب حجت‌الاسلام آقای حاج سیّدابراهیم رئیسی دامت برکاته
اکنون که جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای طبسی رحمةالله علیه پس از سال‌ها تلاش مخلصانه و موفق در خدمتگزاری به بارگاه مبارک و منور حضرت علی‌ بن موسی الرضا علیه آلاف التحیه و الثناء به سرای باقی شتافته و در جوار مضجع شریف آرمیده‌اند، جنابعالی را که خود نشأت‌یافته‌ آن دیار پربرکت، و برخوردار از صلاح و امانت، و کارآزموده در مدیریت‌های کلان می‌باشید، به تولیت آن آستان نورانی و مقدس منصوب می‌کنم و توجه آن جناب را به نکاتی معطوف می‌دارم:
۱-     خدمتگزاری آستان قدس رضوی، افتخار معنوی بزرگ و زمینه‌ی بهره‌مندی از روحانیت آن خورشید فروزان و تقرّب به ساحت ولایت آن مهر درخشان است. این فرصت کم‌نظیر را مغتنم بشمارید و همه‌ی توش و توان خود را مصروف آن سازید و سرمایه‌های معنوی را که بحمدالله از آن برخوردارید، در پرتو آن افزایش دهید.
۲-    خدمت به زائران آن بارگاه مقدس بویژه ضعفا و نیازمندان را از رؤوس برنامه‌های خود قرار دهید.
۳-    خدمت به مجاوران و بویژه مستمندان و مستضعفان وظیفه‌ی دیگری است که شایسته است به آن اهتمام ورزید.
۴-    آستان قدس ظرفیت فرهنگی عظیمی است که می‌تواند در فضای عمومی کشور و جهان اسلام اثرگذاری کند؛ شایسته است با کمک خبرگان فرهنگی، بیشترین بهره از این ظرفیت کم‌نظیر در ترویج معارف قرآنی و مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام گرفته شود.
۵-    مجموعه‌ی فضاها و بناهای آستان قدس گنجینه‌ی منحصر به فردی از هنر معماری اسلامی و ظرائف و لطائف علمی و هنری پر مضمون ملت ایران است؛ نگهداری و نگهبانی از این موزه‌ی عظیم که در زمان تولیت فقید به نزدیک ده برابر گذشته ارتقاء یافته از جمله‌ی وظائف بزرگ و شایسته‌ی توجه است.
۶-    حفاظت از موقوفات و بهره‌گیری بهینه از آن در مصارف خود که متولی فقید بدان اهتمامی ویژه داشتند و بویژه بهره‌مند ساختن تهیدستان نقاطی از کشور که آن موقوفات در آن قرار دارند، بر حسب گنجایش وقفنامه‌ها نیز وظیفه‌ی بزرگ دیگری است.
۷-   سامان بخشیدن به بنگاههای اقتصادی و خدماتی آستان قدس رضوی و انضباط قانونی آنها نیز باید همواره مد نظر بوده از آن غفلت نشود.
بار دیگر جنابعالی را به استمداد از انوار مقدسه‌ی آن مضجع روحانی که بی‌شک به توفیق در انجام این وظایف کمک شایانی خواهد کرد و نیز به نکته‌های ۲ و ۳ توصیه می‌کنم و رحمت و مغفرت و رضوان الهی را برای متولی فقید سعید که در مدیریت و پیشرفت این دستگاه عظیم سعی وافر و خالص مبذول داشتند مسألت می‌نمایم و توفیق جنابعالی و همه خدمتگزاران آن آستان رفیع را همراه با تشکر از زحمات آنان از خداوند متعال خواستارم.
والسلام علیکم و رحمةالله
سیّدعلی خامنه‌ای

وال‌استریت ژورنال: سپاه پاسداران ای‌میل مقام‌های دولت اوباما را هک کرده است

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی می‌گوید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی چند هفته اخیر ای‌میل و شبکه‌های اجتماعی شماری از مقام‌های دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا را هک کرده‌ است.
روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی می‌گوید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی چند هفته اخیر ای‌میل و شبکه‌های اجتماعی شماری از مقام‌های دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا را هک کرده‌ است.
این روزنامه در گزارشی نوشته است که به احتمال قوی، این حملات سایبری با بازداشت اخیر یک بازرگان ایرانی-آمریکایی در تهران ارتباط دارد.
سخنگوی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به وال‌استریت ژورنال گفته است که نسبت دادن ارتباط ایران با حملات سایبری نادرست است و ضمن تکذیب این خبر، گفته است که کشورش خود هدف حملات سایبری بوده است.
وال‌استریت ژورنال به نقل مقام‌های آمریکایی که نامشان فاش نشده نوشته است که مقام‌های آمریکایی که با ایران سر و کار دارند، هدف حملات سایبری بوده‌اند و کارمندان میز ایران در وزارت امور خارجه آمریکا و دفتر امور خاور نزدیک این وزارتخانه از جمله افرادی هستند که به آنها حمله سایبری شده است.
این روزنامه می‌گوید روزنامه‌نگاران و دانشگاهیان نیز هدف چنین حملاتی قرار گرفته‌اند.
ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک (فرانسه، روسیه، چین، بریتانیا، آمریکا و آلمان) در ماه ژوئیه بر سر پرونده هسته‌ای ایران به توافق رسیدند. براساس این توافق،ایران با محدود کردن برنامه هسته‌ای خود، نگرانی‌های بین‌المللی در مورد این برنامه را رفع می‌کند و در مقابل تحریم‌های گسترده وضع شده علیه این کشور لغو می‌شوند.
روزنامه وال‌استریت ژورنال می‌گوید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سال‌های اخیر به طور مرتب علیه سازمان‌های آمریکایی دست به حملات سایبری زده اما منبع خبر این روزنامه گفته است که هک افراد و نهادهای آمریکایی پس از بازداشت سیامک نمازی، تبعه ایرانی-آمریکایی در ماه جاری افزایش یافته است.
بنا بر این گزارش‌ها، سیامک نمازی، مدیر ایرانی-آمریکایی بخش برنامه‌ریزی‌های استراتژیک کمپانی نفتی کرسنت اخیرا در ایران بازداشت شده است.
در صورت تایید این بازداشت، سیامک نمازی چهارمین شهروند آمریکایی است که در ایران زندانی می‌شود. پیش از او سعید عابدینی، امیر حکمتی و جیسون رضاییان هم در ایران بازداشت شده‌اند.
یک مقام بلندپایه دولت آمریکا در واکنش به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال به خبرگزاری رویترز گفته است که در مورد این گزارش خاص، اظهارنظری نمی‌کند اما دولت آمریکا از این که هکرها در ایران و سایر نقاط از حملات سایبری برای به دست آوردن اطلاعات استفاده می‌کنند، آگاه است.

سپاه و سایبری‌های سپاه از تلگرام می‌ترسند

سایت گرداب نسبت به نحوه استفاده کاربران از تلگرام هشدار داد: «تعدادی از سایت‌های معاند نیز، اقدام به راه‌اندازی کانال در تلگرام کرده‌اند. اقدامی که می‌توان آن را در راستای پروژه نفوذ دشمن نیز ارزیابی کرد.»
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سایت گرداب نسبت به فعالیت‌های مختلف روی تلگرام هشدار داد:
«عده‌ای که به صورت فردی و یا سازماندهی شده در پی نشر محتوای خاص بر روی گوشی های مردم هستند. محتوایی که به نظر می‌رسد با همه بندهای فهرست مصادیق محتوای مجرمانه (موضوع ماده ۲۱ قانون جرایم رایانه‌ای)، قابل تطبیق است:
الف) محتوا علیه عفت و اخلاق عمومی
ب) محتوا علیه مقدسات اسلامی
ج) محتوا علیه امنیت و آسایش عمومی
د) محتوا علیه مقامات و نهادهای دولتی و عمومی
ه) محتوای که برای ارتکاب جرایم رایانه ای به کار می رود ( محتوا مرتبط با جرایم رایانه ای )
و) محتوای که تحریک ، ترغیب ، یا دعوت به ارتکاب جرم می کند ( محتوای مرتبط با سایر جرایم )
ز) محتوا مجرمانه مربوط به امور سمعی و بصری و مالکیت معنوی
ح) محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات مجلس شورای اسلامی
ط) محتوای مجرمانه مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری»
گرداب همچنین با مجرمانه خواندن کار سایت‌های فیلتر شده، حساسیت خود را نسبت به انتشار محتوای این سایت‌ها از طریق تلگرام بیان کرده است: «سوای از کاربرانی که به گوشه‌ای از اقدامات مجرمانه آنها در بالا اشاره شد، تعدادی از سایت‌های معاند نیز، اقدام به راه‌اندازی کانال در تلگرام کرده‌اند. اقدامی که می‌توان آن را در راستای پروژه نفوذ دشمن نیز ارزیابی کرد. فهم اینکه این سایت‌ها به چه دلیلی فیلتر شده‌اند، چندان دشوار نیست. کافی است به محتوای آنها نگاهی انداخت. محتوایی که می‌توان گفت با هر یک از بندهای فوق، قابل تطبیق است. اینک استفاده از بستر تلگرام برای انتشار محتوای مجرمانه موجب نگرانی سایر کاربران شده است. چرا که با تداوم وضع موجود، احتمال آن وجود دارد که دود بی فرهنگی این عده، به چشم همه کاربران برود.»
در پایان سایت گرداب هشدار می‌دهد: «گرداب ضمن هشدار جدی به این کاربران (به ویژه کسانی که به صورت سازماندهی‌شده این اقدامات را انجام می‌دهند) به مسئولان وزارت ارتباطات پیشنهاد می‌کند برای این موضوع نیز چاره‌ای بیندیشند و موضوع را به گونه‌ای با مدیران نرم‌افزار مذکور حل و فصل نمایند.»

خامنه‌ای در نقش اپوزیسیون

سخنان خامنه‌ای در مشهد، ساعاتی پس از پخش تبریک سال نوی روحانی، به واقع پاسخ به گفته‌های رئیس دولت محسوب می‌شود. جان کلام خامنه‌ای، حمله به «برجام‌های ۲ و ۳ و ۴» بود.
بامداد دیروز، درست پس از تحویل سال نو، حسن روحانی در کنار سفره هفت‌سین چیده بر میزی کوچک خطاب به مردم ایران گفت: «گرچه ملت بزرگ ما که همیشه پیشگام بودند، برجام دو را در ۷ اسفند سال گذشته کلیـد زدند. برجام دو همان اقدام مشترک ملی در داخل کشور است که با وحدت، آشتی و با همدلی شروع خواهد شد؛ برجامی که قبل از اقتصاد از اخلاق آغاز می‌شود.»
روحانی به این وسیله می‌خواست پیروز خود و جناحش را در انتخابات مجلس و خبرگان به رخ رهبری بکشاند.
رئیس جمهوری که سال گذشته را «پرافتخار» خوانده بود گفت: «ملت ما با همدلی برجام را به فرجام مطلوب رساند، زنجیرهای تحریم را پاره کرد و زمینه را برای فعالیت در زمینه‌های اقتصادی مهیا نمود. تحریم‌های بانکی، مالی، پولی، نفتی، پتروشیمی، بیمه، حمل و نقل و همه تحریم‌های هسته‌ای برداشته شد و شرایط برای فعالیت اقتصادی مردم ما آماده‌تر شد.»
اما سید علی خامنه‌ای، رئیس قوه مجریه و دستیار خود را در سال ۵۹ و ۶۰، امان نداد: «این افراد می‌گویند همانطور که توافق هسته ای، برجام نام گرفت، گفتگو با امریکا در موارد دیگر و حتی موضوع قانون اساسی کشور می‌تواند برجام‌های ۲ و ۳ و ۴ باشند تا با این گفتگوها و توافق ها، مردم راحت زندگی کنند و مشکلات آنان حل شود.»
آیت‌الله خامنه‌ای، بدون بردن نام، دیدگاه روحانی و اعضای دولتش را خطرناک خواند: «معنای حقیقی این تفکر خطرناک این است که جمهوری اسلامی ایران بتدریج از مبانی قدرت و امنیت خود و از مسائل اساسی که به حُکم اسلام و در چارچوب نظام اسلامی، به آنها پایبند است همچون مسئله حمایت از مقاومت و پشتیبانی سیاسی از ملت های فلسطین، یمن و بحرین، صرفنظر و مواضع خود را به خواسته های امریکا نزدیک کند!»
رهبر جمهوری اسلامی که در کنار حرم رضوی خطاب به زائران سخن می‌گفت، مجدد روی اهمیت اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و برداشته شدن تحریم‌ها را در حد حرف خواند، که خلاف حرف روحانی بود: «سیاستمداران امریکایی و وزارت خزانه داری این کشور از یک طرف تحریم را با روش‌های خاص و پیچیده، عملاً حفظ می‌کنند و با دشمنی محض از تهدید به تحریم سخن می‌گویند و از طرف دیگر در کاخ سفید سفره هفت سین می‌اندازند و با روش‌های "بچه گول زن"، در پیام نوروزی برای اشتغال جوانان ما دلسوزی می‌کنند!»
خامنه‌ای همچنین با اشاره به تهدیدهای آمریکا به تحریم، راه مقابله را تکیه بر «اقتصاد مقاومتی» خواند: «امریکایی ها، سه ابزار اساسی و تأثیرگذار دارند: «تبلیغات، نفوذ و تحریم. واقعیت آن است که دشمن احساس می کند تحریم ها در ضربه زدن به ایران مؤثر است البته رفتار ما هم در تقویت این احساس تأثیرگذار بوده است. در برهه‌ای در داخل، ضررها و ضربات تحریم را بزرگنمایی کردیم همچنانکه در مقطعی درباره آثار برداشته شدن تحریم ها هم بزرگنمایی شد در حالیکه تاکنون اتفاقی در این زمینه نیفتاده و اگر وضع به همین منوال پیش رود، اتفاقی هم نخواهد افتاد. راه صحیح مقابله با این "ابزارِ فشار و خصومت" چیست؟ ...البته یک دو راهی واقعی در این زمینه وجود دارد. یا مشکلات تحریم را صرفاً تحمل کنیم یا با تکیه بر اقتصاد مقاومتی، ایستادگی کنیم و بر مشکلات فائق آییم.»
خامنه‌ای، بدون نام بردن از سران دولت، کوتاه آمدن در مقابل تحریم را محکوم کرد و گفت: «نیازی نیست برای جلوگیری از تحریم های امریکا، از اصول و مبانی و ارزشها و خطوط قرمز ایران صرف نظر کند و کوتاه بیاید.»
آیت‌الله خامنه‌ای که نمایندگانش در سال‌های پیش از شروع به کار حسن روحانی برای دست یافتن به توافق هسته‌ای با مقام‌های ارشد دولت آمریکا دیدار کرده بودند، در موارد مختلف، سعی کرده خود را منتقد توافق و یا بی‌‌طرف نشان دهد. به نظر می‌رسد با توجه به روش ایجاد تعادل از سوی خامنه‌ای که در گذشته منتهی به تضعیف قدرت روسای جمهوری شده، باید منتظر بود و اقدام‌های متحدان استراتژیک او را در مقابل نزدیکان هاشمی رفسنجانی و روحانی مشاهده و بررسی کرد.